söndag 15 juli 2012

Kul örngott


När man städar skåp och lådor så hittar man ibland roliga saker. Det här trycket gjorde jag för sisådär 12 år sedan. Jag gick en kurs i tygtryck på Sunderbyns Folkhögskola. Vi fick testa lite olika tekniker. Bl.a. denna "batik" teknik. Man blandar en smet av vatten och vetemjöl. Sedan hittar man en lämplig plastflaska med pip. En limflaska av den gamla typen skollim är super. Den ska förståss vara rengjord!!!! Sedan spritsar eller målar man mönster, och reserverar på så sätt underlaget. Låt smeten torka, och "måla" sedan, med en bred pensel, på färgen. Sedan torkas det och fixeras! Tänk vilken uppfinningsrikedom, att komma på en sådan teknik. 
******


Dagen har ägnats åt bakning. Det är ju också en favoritsysselssättning för mig.
Jag har bakat en rejäl laddning av knäckebröd. Det är lite pyssel, och tar tid, men oj så gott. Receptet har jag hämtat hos Kryddburkens blogg (finns på min blogglista).
Och så en hel hög med surdegslimpor av den grövre sorten. I dessa finns massor med godsaker; torkade aprikoser, solrosfrön, valnötter och krossade bovetekorn. Det måste vara bra för vilken kropp som helst.
Ute är det regnigt, igår åska, men ändå varmt. Passar bra för inomhussysslor.
Niorutorna till QOL-listans blockbyte är färdiga. Jag har gjort en massa olika block.
När jag syr olika projekt och det blir mindre bitar över, så har jag tagit för vana att skära dem i färdiga kvadrater eller remsor. Dessa har jag sytt ihop niorutor av. Varje block består av 2 olika tyger. Hoppas bytena blir till belåtenhet! Jag har varit väldigt noggrann i processen så att blocken ska vara rätt storlek. Nu stickar jag sockor till sonen och planerar vad jag ska sy av Britas utmaningstyger:


1 kommentar:

  1. Åhh, så gott det ser ut med hembakat knäckebröd.
    Jag har skickat mina 9-rutor och ser fram emot att vittja brevlådan om någon vecka :)
    Spännande att se vad du hittar på med prickiga utmaningen.
    Ha de gott, kram.

    SvaraRadera