måndag 18 oktober 2010

Den lappade baksidan är klar!

Så blev det!
Jag blev faktiskt nöjd. En tanke går till gamla tider, när man fick använda gamla tygbitar som fanns, för att göra ett värmande täcke.
Så illa är det ju inte, men jag gillar att använda det som finns utan att alltid gå till affären och inhandla tyg som ska matcha. Det är ju lite av en utmaning i det också.
Och på bloggar runt om så ser man många exempel på just detta, att sy ihop en baksida av de bitar som finns.
Sedan kan jag inte förneka att jag är en hel del inspirerad av Stash Manicure just nu!
Där finns så otroligt många bra tips, och inte minst är inslagen roliga att läsa.
Jag har även "mackat" kvilten. Jag har använt en påstrykbar vadd; Hobb´s fusible cotton batting. Den gick kanonbra att stryka på, när jag väl bestämt vilken sida som var klistrad. Det var inte så lätt att känna. Jag fick prova lite i ett hörn för att vara säker.
Nu återstår kviltning. Jag kan gärna ta emot tips från er med idéer. När jag stod och såg på kvilten där den låg på golvet, så övergav jag nästan tanken på att frihandskvilta. Jag tycker att den kanske vinner mer på en stramare kviltning i raka linjer, med övermataren (se föregående inslag med toppen).
Vad tycker ni andra?????
Ge gärna tips hur ni gör med stora täcken. Det är ju så bökigt i maskinen.
Nu skulle man ha en egen "Rosa".

1 kommentar:

  1. Vilken härlig baksida, den fick du ihop bra!
    Jag håller nog med din om kviltningen, jag tror det blir en utmaning att frihandskvilta den eftersom den är så stor och jag antar att du vill ha den färdig så snabbt som möjligt. Men det skulle bli fantastiskt snyggt med ett mjukt slingrande mönster över grönskan. Raka linjer kommer också att funka bra.

    SvaraRadera