torsdag 2 augusti 2012

Fånga dagen - del 1!

 Jag fångade dagen tillsammans med kusin L på vårt alldeles egna sätt. Inte med meditation eller navelskådande, utan en liten utflykt till Luleå.
Det blev ganska många bilder, så det får bli en redogörelse i 3 delar. Kul hade vi i alla fall, och några godbitar följde med hem. Några planerade och några impulsköp. Det första stoppet gjorde vi på Porsön, på affären "Ostickat". Nu har jag sån tur att sonen bor bara några hundra meter ifrån, så det blir nog fler påhälsningar.
Den snälla ägarinnan öppnade tidigare när vi knackade på (vi såg henne genom fönstret)! 
Hon har garner som inte finns på vår lokala garnaffär, roliga, färger, fina kvalitéer, och hennes kollega har lite annat  som husgeråd, tavlor, ljus m.m. Det fanns mycket jag ville ha, kan jag säga.


 L plockar bland stickkiten.
 Återbruk av handdukar i form av kuddöverdrag.
 Jätteläckra kuddar i sammetsplysch.
 Och så till mina "fynd". Höstens stickning är räddad! Nu måste jag skynda mig med mina återbrukssockor, så jag får starta upp detta. Fr. v. lila  (fel färgåtergivning på bilden) Manos Silk Blend och sammaledes melerad i cerise, vinrött och lila; detta ska bli en halskrage "Inspira cowl". Nästa är ett ull/bambu-garn, som jag vill testa hur det blir uppstickat, "Tausendschön" från Schoppelwolle. Det blir troligen en sjal eller liknande. Den fjärde härvan är ett silkegarn  "Shaman" från Heavens Hand, handspunnet och handfärgat och mjukt och skönt så in i norden. Det ska jag virka en lätt halsdukssjal av.
Sist och slutligen så måste jag också sticka en krage av lin och ett effektgarn "Giotto" från Colinette yarns. Gissa om det kliar i fingrarna att få sätta igång. Men först sockorna.....
Sedan åkte vi vidare, och vad vi hittade då, kommer i del 2, om någon dag!
Vi ska nämligen besöka Nolia i helgen, vara i Piteå några dagar, och njuta de sista semesterdagarna.

4 kommentarer:

 1. Vilken kanondag vi hade! De har vi inte gjort för sista gången.

  Tack för en toppen dag!
  Hälsar
  Louise

  SvaraRadera
 2. Vilken godisaffär ni hittade.
  Väntar med spänning på fortsättningen.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fin blogg :-) Vilken trevlig överraskning det vart när några trevlig tjejer knackade på fönstret :-) Spännande att se vad de blir av dina inköp :-) speciellt nyfiken blir jag på inspira cowl, vart sugen på att göra en egen till hösten :-) riktigt fin var den o garn valet passar ju perfekt!

  SvaraRadera
 4. Ostickat ser ut att vara ett ställe att ha på önskelistan vid nästa besök i Luleå.
  Ha en fin dag

  SvaraRadera