fredag 10 augusti 2012

Piteå och Nolia

 Vi har bevistat Nolia mässan och campat på Västra Kajen i Piteå. Nolia är en stor mässa med massor av utställare av alla de slag. Även för en garn- och tygnörd som mig finns det godis. 
Jag hade ju egentligen shoppat för höstens alla projekt, men......
Pastellen var på plats, och hon lockade med symaskiner, lampor, väskor linjaler, tyg, tråd...behöver jag räkna upp mer? Jag provsydde en Horizon och blev mäkta imponerad. Bara att planera när det är dags för ett maskinbyte då? Mest gillar jag det generösa utrymmet när man ska kvilta lite större saker. Och övriga finesser också, det fanns många.
Jag ville också testa lite olika trådar, så jag köpte egyptisk bomullstråd, annars syr jag med polyestertråden Gutermanns. Och så en melerad polyestertråd som jag också vill prova. Köpte också några små bitar tyg, som var 10% på och 2 bitar enfärgat. Jag köpte också en liten Ottlite lampa som jag kan flytta lätt från en plats till en annan, ger otroligt bra ljus.
 Och garn, jaa, suck, jag veeet, jag har nog, men 6 härvor för 500:- till en jättefin melerad kofta. Jag bara måste...men nu är det färdigt! Jag ska inte handla mer nu, bara om det absolut MÅSTE kompletteras. Promise till mig själv! Kommer förresten inte att ha tid heller för jag börjar jobba nästa vecka.
En dag förra veckan fick jag en ryckning i höger hand och pekfingret slant, så jag fick hem en JÄTTEBRA bok. I den finns det väldigt många saker att göra, och att inspireras av. Jag är mycket förtjust i E. Harmanns design och färgval. Den skall studeras noga, och kanhända det kommer att ge resultat!

7 kommentarer:

 1. Jag får lite konstiga "vibbar" när jag läser din blogg!
  Det känns som att det kunde varit jag som skrivit det där, fast jag använder Gutermans bomullstråd;-0)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja tänk så det kan bli när fingrarna går sin egen väg!
  men visst är det skoj att få sånt hem.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina inköp du gjort! Gillar det randig tyget! Och så skymtar det nåt snyggt underst på sista bilden!! ;-) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Stickar just nu sockar i opalgarn,det på härvor,men i annat garn och jag gillar det verkligen.Nolia erbjöd mycket.Härligt.

  SvaraRadera
 5. Så deilig å kunne handle litt stoff og garn.... Slik må det bare være.....

  SvaraRadera
 6. Oj, vilka fina inköp du gjort! jag stod också och klämde på dessa garner. Du måste visa lampan!

  Ha de gott! Louise

  SvaraRadera
 7. Härliga inköp.
  Nolia skulle vara kul att besöka... men avståndet! :))

  Trevlig helg.

  SvaraRadera