tisdag 14 augusti 2012

Återbruk

Återbruk är ett sånt bra ord som jag verkligen gillar.
Det betyder spara och ta tillvara. Uppvuxen som man är i slit-och-släng-åldern, så har jag blivit en Emma Tvärtemot. Jag tycker väldigt mycket om att göra om gamla saker, eller ta delar av dem och göra nytt. Det skulle kunna vara min andra karriärmöjlighet, att pyssla med sådant. Om jag inte var tvungen att arbeta för att försörja mig. Fast det är rätt kul det också. 
Jag har tagit tillvara sonens gamla utnötta sockor än en gång. Repat upp den trasiga foten, efter att jag klippt bort det trasiga förståss. Sedan har jag stickat på en ny fot. 2 par strumpor som nya igen. Han sliter strumpfötter av bara den, pojken.
När jag var barn så stickade min mormor Maria sockor i parti och minut. Men då tyckte jag att det verkade lite tråkigt, det där att sticka sockor. Nu gillar jag det ganska bra, bara jag får göra lite annat emellan. Nu stickar jag på en halskrage i lin och bandgarn. 
+ alla andra projekt jag har på gång samtidigt. Det är sisådär 4-5 kviltgrejer, och några stickprojekt; iallafall 3, som jag kommer på utan att behöva anstränga mig.
Hur många projekt har ni andra på gång, ungefär samtidigt?
Håhåjaja, nåja, vintern är lång.
Idag har vi haft en verkligt varm dag. +25 stod det i bilen när jag var iväg och handlade med mamsen.

4 kommentarer:

 1. Just nu varvar jag mellan två grytlappar, en virkad sjal och en stickad socka (ska börja hoptagning i tån på den första). Har också ett broderi på G plus några kviltalster som ligger på vänt.
  Aldrig får vi långtråkigt, vi som gillar att arbeta med våra händer.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har alldeles för många projekt på gång!
  Åtminstone 3 stickningar och inom lapptekniken så kan man räkna lådor i stället för projekt.
  Gillar sonens strumpor.
  Det är ju mudden som är tråkigast att sticka så det är ju smart att bara byta fot då och då!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vågar inte räkna de projekt som är på gång.Kloka tankar.Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Det ligger en del och flinar åt mig. Håller på att virka en mobil med små djur, sockor en ofärdig bom,Just nu klack det till BOMEN skulle jag kunna använda till ett babytäcke som är önskat av en familjemedlem.Inte dumt att kolla bloggar.Där finns inspiration.
  Ha det gott
  Marianne

  SvaraRadera