Jag köpte en bok av Martin Johansson, som är en guru vad gäller bakning av matbröd. Hans blogg: Pain de Martin är lärorik!
I söndags gav jag mig på ett bröd av dinkel, men det är ingenting man kan slänga ihop en vanlig vardag, detta bröd. Det skulle pysslas om som en lite baby, vändas och jäsas 3 ggr.
MEN GOTT SÅ IN I NORDEN!!!!
Det var allt värt pysslet ändå. Och tänk så gott det doftar i hela huset. Jag gjorde 4 bröd så det räcker ett tag!
Det finns andra recept på bröd, där man kan svänga ihop degen på morgonen, gå på jobbet, och grädda när man kommer hem.
Långa jäsningar, och het ugn är melodin!
******
Mellan varven av vändningar och jäsning så stickade jag också på sockarna till Lille B som är ett bonusbarnbarn. Hans syster ska förståss också få ett par. Men det är nog mamma som blir gladast!
Ljuset var inte bra ute, när jag fotade, men de är glatt turkosa med svarta ränder! Eller var det tvärtom?
Det finns väl inget som går upp mot hembakat bröd. Det färdigskivade limporna i närbutiken har liksom inget att komma med i jämförelse. Jag ska försöka bättra mig med hembakat, var rätt duktig på det för 20 år sedan när man nyss flyttat hemifrån och ekonomin inte var på topp :o) Kramar Ullis
SvaraRaderaMums mums vad det ser gott ut. Jag har också tänkt försöka baka surdegsbröd. Det är ju bara så underbart gott. Fin blogg du har också.
SvaraRaderaTack för länken, den ska läsas!
SvaraRaderaHembakt bröd är bland det godast man kan äta :)
Söta sockar har du stickat! Svart och turkos går bra ihop.
Kramar! Elisabeth
Å så gott med surdagsbröd! Det är något jag inte har vågat mig på ännu. Tycker ju att det är så bekvämt med dessa limpor som man inte ens behöver jäsa, de är så enkla att baka.
SvaraRaderaJag gillar din blogg, du ahr så mycket roliga och nyttiga länkar på den!
/Mari