söndag 1 augusti 2010

Tillbaka från semestertrippen

Få saker är så uppskattade som semester. Och vi har haft 2 härliga veckor runt om i Sverige.
Vårt land är så fint på sommaren, det är otroligt vad mycket det finns att se. Vi som bor här i norr tar oss gärna till den södra delen av landet för att få lite andra vyer än de vi är vana att se.
Vi funderade på Gotland, men det var svårt att få plats på färjan med husbilen om vi inte bokade före, och det ville vi inte. Vi tänkte att vi kan chansa.
Vår första anhalt är som alltid Sundsvall, och Fläsians Camping där vi ofta tillbringar några nätter. Vi körde dit non-stop!!!! Men första natten var det fullt där, så vi bodde på en liten mysig camping i Timrå, Vivstavarvstjärns Camping.
Sedan var det skönt att lata sig där några dagar. Vi cyklade in till stan och annars gjorde vi inte många knop. En annan semesterfirare från Gotland (!) sade till oss att INTE åka dit nu, för det är Stockholmsveckan, och det går inte att vara där!!!! Detta + att färjebokningen inte gynnade våra planer gjorde att
vi backade från det beslutet och ändrade oss.
Efter några dagar så åkte vi till huvudstaden, ville träffa Kungen (!). Men han var inte hemma!
Lite shopping hann jag med på vägen ner. Vi stannade på Wahlmans textil i Gnarp, som jag kan rekommendera varmt för dem som inte varit dit. Lätt att hitta från E4. Bara att svänga in, och några 100 meter därefter så hittar man lokalen.
Det blev lite smått och gott där, både tyg och trådfynd!


Ytterligare ett stopp på Furuviks djurpark! Jag är väldigt förtjust i djurparker, en rest från barndomen. När vi var små så tältade vi med våra föräldrar där. Jag blir alltid lite nostalgisk när jag kommer dit. Nu var det så fint och fräscht allting.
Ser ni Skalman x 2?



Åsså kom vi till Stockholm då! Vi bodde på Bredängs Camping dit det var mycket lätt att hitta.
Vi åkte förståss in till stan och så tog vi en tripp till Globen, för den ville Mannen se.
Kolla gondolerna som åker upp på taket. Fy tusan, höjder är inte min grej! Jag. Åker. Inte. Upp!

Vi ville också göra en liten utflykt på vattnet, och tog därför båt till Drottningholm.
Det är så vackert från sjösidan, även fast vädret här inte var det bästa.
Vid Kina slott hade de en stor utställning av pelargoner.
Men detta är bara en bråkdel av den!
Men vad skulle vi nu hitta på då? Jo, vi bestämde oss hastigt och lustigt för att åka till Göteborg, där har ingen av oss varit tidigare.
Det var ett superbra beslut och vi blev så förtjusta i denna stad.
Vi gick förståss på Liseberg, och såg på Lotta! Väldigt roligt att se en TV-inspelning live.
Sedan gjorde vi stan och förståss åkte vi Paddan, mycket fint!



Trädgårdsföreningen var verkligen värt ett besök, även om rosorna nästan blommat av!

Och så hittade jag en kviltaffär och Strikk; garnaffären! Super! Jag köpte bara dessa 2 Zauberballs men hade lätt kunna stanna en lååång stund där. Men då protesterade Mannen. Inte så stort tålamod med garnaffärer. Men vi kommer nog tillbaka. Vi gillade Göteborg.
Sjalen som ligger där, den stickade jag på vår tur, ett mönster som heter Birds Eye, mycket lätt, så jag stickade i bilen. Garnet är en fantastisk färg, mörkare än på bilden. Jag fick det i ett av Stickameras byten, tidigare i våras. Nu ska den blockas, bara jag får plats med den någonstans.
Den är inte stor, men den ska räcka som halsduk tänkte jag.
******
Ikväll har jag roat mig med att läsa bloggar, för att uppdatera vad alla andra pysslat med. Någon tid i syrummet har jag inte haft. Varmt är det också, så jag har pysslat i trädgården istället.
Vad gör man förresten med äppelträd som får lus. Ska man strunta i det, eller spraya med såpa, som på blommor????



















3 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa! Upp på Globen ska jag åka vid tillfälle, jag bor ju inte så långt därifrån.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Ni verkar haft en fin resa! Hunnit med en del ser jag! Visst är Göteborg underbart. Tygerna från Gnarp just de två översta ville jag också köpa... de var deras nyheter såå fina...

  SvaraRadera
 3. Skönt med semester. wahlmans textil i Gnarp var en trevlig upplevelse. Där kommer jag absolut att stanna nästa gång vi åker söderut.

  SvaraRadera