lördag 14 augusti 2010

Till symaskinen


PIMM färdig!
Pust!
Hur länge som helst, ja flera år, har jag sparat det här tyget för att sy en symaskinshuv av.
Plötsligt fick jag se en så finurlig, enkel, lösning, på en sådan. Det var bara en handduk som hade lagts över maskinen och sedan var det hankar på sidorna för att hålla den på plats.
Lika enkel som snygg.
Jag har kviltat tyget runt alla katt/sybehörsbilderna. Kantat med ett tyg från min hög och sytt tampar mmed knapphål i sidorna. Jag tog av mina gamla livstyckeknappar och sydde fast i varje sida. Sedan är det bara att lägga över den och knäppa i sidorna.
Broderiet på framsidan är Annette L:s, som hon glatt har delat med sig av. Jag sydde det på en gammal handduk, som var sliten och trasig på sina ställen. Hemvävd dessutom! Bra att spara bitar från sådana handdukar till olika broderiprojekt.
Jag har inte städat sybordet, så därför blir det ingen helhetsbild av ett prydligt städat syrum med en huv som pricken över i:et. Men det blev bra, så nu är det bara nästa sak att ta tag i. Jag ska nu kasta mig över Solroskvilten, äntligen, och kringelikrångla mig runt den. Med BSR-funktionen!
Bara att hålla tungan rätt i munnen.
Innan jag gör det ska jag dock plocka vinbären, som är stora och röda och väntar på att skördas.
Igår köpte jag 10 l jordgubbar som jag kokat till sylt + att jag bakade en rulltårta med färska jordgubbar mellan, mums!
Jag har också skördat både gurka och squash och tomater förståss. Hurra för skördetiden!

5 kommentarer:

 1. Vilken käck huva till maskinen.... har ett örngott ja.... inte lika fint som ditt...:) har du arbetslust.... härligt... Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Fiffigt överdrag...den idéen knycker jag :-))
  Så flitig du är med bär och grönsaker... här är så klibbigt och varmt så man knappt orkar göra något. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Jag förstorade hennes mönster och har också sytt en klänning till symaskinen fast utan sprund i sidorna http://wivsel.zoomin.se/P2754361
  Härligt med egen skörd.

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt tyg och vilket fiffig lösning. Jag fick huva med när jag köpte min maskin, men efter tjugofem år så är det rätt solkigt. Men jag skulle ju kunna sy på ett yttertyg och liva upp det lite. Det har jag inte tänkt på tidigare.

  SvaraRadera
 5. Härlig huva, har tänkt sy en sån ett par år nu, men det verkar alltid komma annat kul emellan....
  Kram Lizzan

  SvaraRadera