torsdag 12 augusti 2010

Nolia

Igår tillbringade vi dagen på Nolia-mässan i Piteå. För de som inte vet så är det en stor mässa med allt mellan himmel och jord. Olika organisationer, företag samhällsfunktioner m.m. visar upp sig, och småföretagare har ofta försäljning av olika produkter. Jag lovar, det finns ALLT - utom kvilttyger. Där var det ingenting i år.
För mig är det roligast att gå i de hallar där man har hantverk förståss.
Jag dök genast in i hall 4, där jag vet att de huserar, och direkt hittade jag en massa spännande. Jag går gärna omkring och låter mig inspireras av alla duktiga designers och förundras över människors oerhörda kreativitet.
Jag hittade förståss "Jag blommar" (Marias blogg med samma namn finns i min sidebar under blogglistan), som hade en monter med 2 andra tjejer. Eftersom jag läser och tittar på hennes grejer så visste jag vad jag ville köpa av henne.
Så där blev det ett anteckningsblock och bok med vita olinjerade blad. Allt gjort av recyclade saker. Anteckningsblocket är dekorerat med en blomma av återvunna papper. Boken ska jag ha för olika idéskisser m.m. Pärmen är gjord av en gammal ungdomsbok!
Sedan KUNDE jag inte motstå ett underbart hantverk i form av handspunnet garn. Det lila är finull och det melerade kommer jag tyvärr inte ihåg, men det var någon blandning av finull och nå´t annat. Men nu får det vara nog med garn.
Härmed utlyser jag garnköpförbud för mig själv!
Jag är lite orolig att jag inte ska hinna sticka av allt garn under min livstid. Det garnlager jag har får lov att krympa mycket innan det byggs på till något ohanterligt.
Vad gäller mitt tyglager så är det faktiskt mycket mindre nu än förra hösten. Jag vet inte hur det kommer sig?
Har jag verkligen lyckats sy av den eller har jag gömt undan en massa på andra ställen? Och sedan glömt det?
Idag är det förresten mulet och regnet hänger i luften, så jag håller på där i syrummet och det är ett PIMM (= Project In My Mind), som jag började på när jag inte fick dragkedjorna till nessarna. Ingen leverans förrän nästa vecka.
Det är annars dags att avsluta några påbörjade saker, innan jobbet tar vid v.35.
Mot syrummet.....

4 kommentarer:

 1. Va kul att få gå på mässa..... mycket vackert kan jag tänka... o vilken underbart garn du hittade...:) jag har ju fått en massa garn jag ( 21 härvor är nystade nu) så köpstopp gäller nog här mä... kanske kan man få lov att köpa kompletteringsgarn... kanske...:) stickar nu på en Möbiussjal o en liten kofta.... rensade lite tyger igår o nu börjar jag komma till botten på garderoben.... har konstaterat att mycket är onödigt..:) kan du tänka...:) ja sy på nu innan jobbet börjar igen... Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Nämen vet du, man behöver inte sticka upp allt garn man köper...de är ju så vackra att se på också! Åtminstone är det vad jag försöker intala mig för varje nytt nystan, hehe...

  SvaraRadera
 3. Noliamässan är något som jag skulle vilja komma till någongång. Men förmodligen ligger den för långt bort för att besökas. Tror jag har närmare 100 mil :-)) Men man vet aldrig ;-)
  Ska kika in på "jag blommar-bloggen". Härligt garn du köpt. Turligt nog stickar jag inte men jag gillar ull i alla varianter. Kram till dej!

  SvaraRadera
 4. Fina garner du köpt på Nolia. Jag köpte batik färgade mattrasor att virka runda mattor av. Men inte behöver man sticka av alla sina garner. Ibland har jag dem bara som ögon godis i någon fin korg att titta på ..
  Så nog kan du köpa mer garn!

  Hälsar

  Louise

  SvaraRadera