tisdag 3 april 2012

Zakka, löpare och nålsögat

Zakka style, är en sy-tillsammans som startade igår, på webben. Jag tänker hänga med så gott det går, och iaf spara mönstren. Zakka är om jag förstått det rätt, smågrejer, i det här fallet som vi syr. Igår var det en fin kasse med sick-sack mönster. Det är olika kviltdesigners som håller i en var, av alla mönster och beskrivningar som presenteras. Igår var det en blogg som heter "Sew Fantastic", som höll i det. Lista på alla presentationer finns på bloggen "Sew Sweetness" som finns i min sidospalt.
Jag vill förståss önska Glad Påsk till alla, innan ni drar iväg på påskfirandet i Blåkulla! Men tror ni att bilden hamnade på slutet där jag ville ha den? Icke! Det blir som det blir då! Påsken är väl lika glad ändå!
Jag syr minsann sommarlöpare med jordgubbar, med silvertrådar och allt!
Till sist vill jag slå ett slag för en fiffig grej. En nålpåträdare, eller heter det trådpåträdare kanske????
Man sätter ner nålen med öglan neråt, lägger tråden över skåran framför, trycker på den lilla pedalen till vänster, och vips är tråden i nålsögat! Tjoho vad lätt det blev att trä nålen! Det är Clover som gör den och min är köpt på Quilterian i Luleå. Snygg färg också, säger tant Gredelin!

3 kommentarer:

 1. Länken får man ta sig en titt på, verkar spännande. Nålpåträdaren, den skall inköpas:-))
  Lycka till med jordgubbarna.
  Glad påsk!
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 2. Och jag tänker börja med husväskan som påskpyssel.Ha en fin påsk.

  SvaraRadera
 3. En så'n mojäng (fast röd) hade min mormor när jag var barn. Jag var mycket fascinerad över hur tråden kunde hamna i ögat på nålen och tryckte nästan sönder den för min stackars mormor.
  Kram

  SvaraRadera