måndag 23 april 2012

Fri form kvilt

 Tidigare i år köpte jag den här boken. Mycket intressant! Jag har ju, som alla som syr kvilt, jättemycket rester. Ja, en del skulle väl kalla det skräp!! Men i denna bok beskrivs hur man kan sy av de mest omöjliga rester, sätta samman i "omöjliga" färgkombinationer, olika former, och få de mest fantastiska kviltar. Jag har bläddrat och läst och studerat bilder fram och åter.
Jag börjar väl i liten skala, tänkte jag, och startade med en gigantisk hög med tygrester, som sorterades.
Sedan beslutade jag mig för att sy med remsor, och färgvalet blev den största högen med "höstfärger". De blev ju hyfsade, tyckte jag. 
Sedan lekte jag med utlägget lite, bestämde mig för att gå vidare och skära itu blocken.
 Igår sydde  jag samman alla delar. Jag valde blått som accentfärg! Skrapade ihop alla remsbitar och sydde en kant. Och jag tyckte det blev bra, men bäst av allt; det är så kul att sy på det här sättet. Bara lägga en hög med bitar och sy förutsättningslöst. Jag började att fantisera om att brodera på bitarna, men tror att det får vara för denna gång.
Det får bli ett kul kuddöverdrag!

6 kommentarer:

 1. Vilket kul experiment och så läckert: tack för tips ang bok.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 2. Vilken kul grej. Håller nu på och försöker städa i syrummet och sorterar remsor, trekanter och annat smått i olika askar. Kanske kan bli något av dem liknande ditt alster.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men så himla roligt!! Jag har också den boken men är fortfarande på drömstadiet! Du tar väl med kvilten på onsdag så jag får se den? :)

  SvaraRadera
 4. jättehärligt arbete!!!
  Har funderat på boken, men inte "slagit till".
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ramlade in här på din blogg av en slump och blir imponerad av dina fina arbeten. Vi handlar på samma tygbutik, ser jag också... Oemotståndligt sköna tyger! ;-)

  SvaraRadera
 6. Vilken trevlig idee, den boken ligger i min, vill ha korg också!

  SvaraRadera