fredag 27 april 2012

Ringblommor

 Ja, så var det då dags för Majas utmaning igen! Himmel vad tiden går snabbt! Jag tycker det var nyss (igår ?), som jag visade förra utmaningen. Nåväl, denna gång hittade jag en rolig väggbonad i en Fons & Porter´s "Love of Quilting", från september/oktober-numret 2007. 
Jag har följt originalfärger och stil så noga jag kunde. Jag tycker faktiskt om den här "country style"med rutiga rustika tyger och färger, och så är det kul att variera både stil och färgval. Jag har frihandskviltat runt kanten, och nu gick det riktigt bra. Jag tror det beror på att det var ett mindre arbete, lite mer lätthanterligt i maskinen. Annars är det kviltat i diket mellan blommor och flygande gäss. Det är kört runt varje blomma med blad och stam, och i själva blombladen. Jag använder med fördel Gutermanns 100 % bomulls-kvilttråd. Den är lite melerad, och blir en fin dekoration. Tygerna har jag bara tagit från min lilla tygsamling. Det känns så bra (och tryggt) när jag använder mig av lite därifrån. Samvetet blir liksom lite klarare och det är lättare att andas. Lite som när våren kommer, liksom!!!
******
Imorgon ska vi åka till Luleå! Alla kviltgrupper i Norrbotten träffas på "Blackis" och har trevligt, beskådar varandras tjusiga arbeten under året, äter gott, handlar lite och pratar kvilt. Kanske köper man en lott och provar lyckan, träffar bekanta o.s.v. Det blir roligt. Jag ska ta en massa bilder, som jag hoppas kunna visa sedan. Det brukar finnas många fina saker att se och inspireras av.

2 kommentarer:

 1. Jättetrevlig bonad du gjort... och ha det nu så himla skoj på träffen.

  Kram till dej!

  SvaraRadera
 2. Jättefint arbete!!!
  Kom bara ihåg att skicka ett mail till mig så att du kan få din lott!
  Jag vill ju inte missa ditt arbete!
  Kram Maja

  SvaraRadera