torsdag 26 april 2012

Serendipity = en tillfällighet

 Åh, så skönt!  Äntligen klar och med marginal. Detta mönster har jag sytt på under våren, hittat på You Tube (med tips på QOL-listan). Det heter alltså Serendipity. Det ser betydligt svårare ut än det är. Det mesta av tyget är sytt av Jelly Roll remsor som vi bytt på QOL-listan, både det vita och det röda. Det är så otroligt roligt att använda dem, så jag blir mer och mer förtjust i de där färdigskurna remsorna, och likaså färdiga charm packs. Otroligt tids- och arbetsbesparande. Man kan ju sy så otroligt många fina mönster och olika varianter också. När man skär till blocken till det här mönstret så får man automatiskt små block som restprodukt. Dem har jag använt i kanterna och i mittenstycket på baksidan. Där blir det kvarnhjulsblock. Men vill man inte göra det så räcker de till en mindre kvilt också.
För övrigt så har jag några andra små saker på gång. Eftersom jag varit hemma i veckan och förkyld, så har jag lyckats masa mig in i syrummet i tid och otid, för att sy lite! Sömnad och vila gör susen! Jag är igång igen och i selen som vanligt.

5 kommentarer:

 1. Jättefin kvilt.
  Jag har också sparat det mönstret på min "vill-göra"-lista.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt med din röd-vita kvilt. Tycker också att den metoden var fiffig... kommer att testa på så småningom.
  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 3. Å, så fin! Lustigt nog tittade jag på precis den videon i eftermiddags och blev väldigt sugen på att sy en. De har väldigt bra videor från det där stället.

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg!!
  Jag älskar baksidan!!!
  Vilket fint tyg du ramat in arbetet med där!!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. WOW vilken läcker quilt!! Visst är det skoj med charm packs och Jely Rolls!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera