tisdag 29 juni 2010

Återvinna - att nyttja gamla ting!

När man är arbetslös så är kassan skral. Men inte bara därför är det kul att fynda på loppis (mer nödvändigt). Jag gick en runda av en ren impuls på vår Återvinningsmarknad igår. Jag hittade 2 fina flanell-babyfiltar. De skall användas till återkommande projektet i vår kviltgrupp; att sy "Pyttetäcken". De blir fina till baksida, för de var i gott skick och inga fläckar. Jag tvättade upp dem och de är som nya. Lite broderigarn i lämpliga färger samt 3 små hållare till små väggkviltar. Det är ofta svårt att få tag i lämpliga sådana. Alt detta till det humana priset av 40 kronor.
******
Och så har pulsvärmarna för denna månad blivit fix och färdiga. De var alls inte besvärliga att sticka, superenkla faktiskt, men jag har mest broderat framför teven. Till de här använde jag Drops Alpacka (som alltid, nästan) och det svarta garnet är Hjertegarn, sockgarn, i en svart/lila melering. Det blev bra, de är också tjocka och varma, passar utmärkt till kalla höstdagar på dagisgårdarna.
Till månadens färdiga alster kan jag bara lägga 2 saker. Men det är 2 mer än inget alls. Jag hade tänkt mig att göra solrosbonaden, men eftersom det blev ett fall för Herr Sprätt, så har det tagit massor av lust och tid. Den får bli ett projekt för nästa månad. Jag har också planer på att göra ett gäng nessar från senaste FQ. Det finns några roliga tyger i högarna som passar till det.
Det räcker med de ambitionerna nu tycker jag!


2 kommentarer:

 1. Vicka fina fynd, grattis till den lyckade loppisrundan!

  SvaraRadera
 2. Tipsar om mina sommar-blogg-tävlingar som kanske kan locka:

  1. Utlottning av styvbitar på
  http://handarbete.appelklyftig.com/#post22

  2. vinn en bok på
  http://21.appelklyftig.com/#post23

  SvaraRadera