måndag 21 maj 2012

Nytt i trädgården

 På vårfesten köpte jag en sådan här fiffig sprättkniv. Man kan använda den vita delen på locket för att "plocka" upp trådarna när man sprättar. Alla vet ju hur jobbigt det är, och de fastnar på fingrarna, är svåra att få tag i o.s.v. Men den jag köpte visade sig vara trasig, själva sprätten var avbruten. Jag kontaktade företaget i Kiruna som sålde dem, så nu har de skickat en ny till mig, bra va! Snart nog får jag något att sprätta, så då får jag testa om den är så bra och fiffig som jag läst.
******
 Jag och Mannen har sysslat med en hel del pyssel i trädgården. Vi har målat pallkragar, rensat upp bakom växthuset, lagt markduk och ställt ut dem där. Runt dem har vi lagt täckbark, och det ser så snyggt ut. Blommor som vi hade i rabatten där bakom, har vi nu planterat vid växthusets långsida där de ska skugga det som växer på insidan.
Mannen har byggt fina lock på lådorna med nät över för att skydda oss mot katternas toabestyr. Grannens djur har nämligen våra odlingar som toalett, vilkett resulterat i dålig odör i odlingslådorna. Inte trevligt alls. Men nu kanske vi får bukt med det.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Sprätten med "sudd" är jättebra, tänk bara på att inte ha för långt mellan sprättbitarna.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Inte nog med att det var smart tänkt med locken, det var ju lite sött också!!!
  Här har vi samma problem med lösspringande katter och deras toabestyr fast det är småbarnens sandlåda som är deras toalett!
  Inte så kul precis!!!
  Kram

  SvaraRadera