lördag 4 juni 2011

Snart 20000 besökare och 500 inlägg!!! Himmel!!!

Det låter overkligt, så många besök och så många inlägg????

Kan det verkligen stämma? Men varje gång jag är in på bloggen, så ser jag ju att räknaren tickar på. Jag har bestämt mig för att ha en liten utlottning med anledning av detta, så nu måste jag skärpa till mig och bestämma kriterier för deltagande, hur länge det ska räcka och inte minst vinster!!!! Jag återkommer om detta nästa vecka!

******

I veckan har det ju varit fulltecknat på jobbagendan, hit och dit har jag flängt. Veckan före var jag på anställningsintervju, så nu har jag ju en fair chans att få ett mer stadigvarande arbete. Men det avgörs inte än, och det är många sökande.

******

Jag har ägnat en hel del tid åt arbete på tomten, rabatter och växthus!! Så efterlängtat! Igår var det ju varmt och skönt, och även i morse, så jag förberedde plantering av det sista i den stora rabatten. Men så drog det in världens oväder, regn och blåst (träd föll över 97:an t.o.m.).

Det var bara att överge de planerna och dra in. Men några bilder fick jag i morse iaf.


Utanför växthuset står en liten trädgårdsgrupp som jag fyndat på auktion. Där har jag ställt mina nyköpta Mårbackapelargoner, de gamla dog i vintras. Ser ni att Kronblom har däckat där bakom, han luktade för mycket på glaset i handen (fniss).

I växthuset har jag planterat 3 tomater, bl.a. Green Grape som jag har haft förr och gillar jättemycket. 2 gurkor har jag i bortre delen, och mellan alla dessa har jag planterat kryddor. Basilika, timjan, ananassalvia (doftar ljuvligt), citronverbena (doftar ännu ljuvligare), rosmarin och oregano. Jag har hängt odlingsväv för fönstren för att solljuset inte skall bränna sönder plantorna och för att skydda mot kalla nätter. Det kan dra ner rejält ännu.

Stora rabatten har fått mer, Isop, röd kinesisk kärleksört och backtimjan.
Idag ska jag plantera det sista; Solhatt, Blåsvingel, Alunrot och Rysk Martorn. Sedan ska det ju bli vansinnigt spännande att se hur detta tar sig? Hur det kommer att se ut? Några av växterna är rena blindskott från min sida, för de stod inte i den ursprungliga planen, och vissa växter står bara inte att finna.
******

Till sist så måste jag visa att broderi nr. 2 inte tog flera månader. Det är färdigt. Jag har bestämt att använda dem i några kuddöverdrag, som kan passa att sy till vardagsrummet.
Denna broderitråd som jag använt, skickade jag efter från Canvas i Göteborg. Men jag är inte så nöjd med resultatet. Den är svår, tvinnar sig och är lite svår att sy med, synd att jag tog så mycket. Men jag vill använda den till detta broderi så att bilderna blir så lika som möjligt, så jag får väl kämpa på.
På väskfronten har det dock inte hänt så mycket. Jag har mest varit ute, så det är bara underlaget klart.


4 kommentarer:

 1. Grattis både till så många besök, men också till att ha orkat skriva så många inlägg!
  Kram maja

  SvaraRadera
 2. Grattis grattis.Kikar in lite nu och då och följer dina textila äventyr med glädje.

  SvaraRadera
 3. Vilket fint växthus du har! Gruppen passade som smort till den miljön. Jättegulligt!

  SvaraRadera
 4. Grattis ,grattis till en trevlig blogg!!Kram

  SvaraRadera