söndag 17 april 2011

Kviltning på Bernina!

Nu har jag äntligen kommit till skott med att kvilta min röda och vita polkagris-duk!

Sist vår kviltgrupp träffades så mackade jag den, och fäste samman lagren med "häftpistolen".

Mikro stitch heter den. En fiffig grej, som är lätt att använda, och praktisk på större arbeten.

Om man lägger en bärrensare av plast under, så är det lätt att skjuta fast plastklammrarna, och man behöver inte hålla upp hela tyget med vadd och baksida, vilket kan vara rätt besvärligt.

Runt "kvarnhjulen, som jag ville "lyfta" och framhäva, så sydde jag med övermataren och en melerad tråd, som jag faktiskt inte tyckte var så snygg som den såg ut på rullen. Nu gav den lite julkänsla för det var så mycket grönt i den också. Jag misstog det för blått tidigare.

På allt övrigt sydde jag med en vit vanlig bomullstråd med frihandsfoten. Ibland blir stygnen lite väl långa, men jag skyller på att jag är så ovan. Jag misstänker att jag kör lite för ryckigt. På bården sydde jag med en röd enfärgad kvilttråd. Nu är det bara kanten kvar!

5 kommentarer:

 1. Ser jättefint ut och så läcker den kommer att bli klar!

  SvaraRadera
 2. Jättefin!!!! vilken jättefin qvilt.... du är så duktig vid symaskinen..... o vad fina blommor du planterat på trappen... fick en ide där med melittahållaren... har en liknande fast vit.... nu ska det planteras...:)

  SvaraRadera
 3. Ska bli kul att få se hela kvilten när den är klar. Har funderat på "mackpickadollen". Får se om jag hittar någon och vad de kostar!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det ser jättefint ut! Ska bli kul att se den färdiga quilten! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 5. Flott quiltet!!
  God PÅske til deg..
  Også lurer jeg på hvordan det går med din Nine Patch utfordringen ?

  SvaraRadera