fredag 20 januari 2012

ZZZZZzzzzzz fredag zzzzzzZZZZZZ

Rubriken hänför sig till att jag var så trött, när jag kom hem idag, att jag efter middagen lade mig på soffan och sov en hel timme, som en stock!
Och jag har bara jobbat 23 timmar denna vecka, jag borde vara pigg!
******
Nåja hur som helst så är det dags att visa upp min Muslingejacka!
Jag hittade 2 fina vintageknappar i samlingen som passade perfekt. Och gissa bara om den är varm och skön??? (nick, nick) Jag tror den kommer att passa fint till vår och höst, när jacka är för varmt, men man behöver något mot kvällen.
******
Ojdå, jag råkade visst ta med bilden på nästa månads utmaning. Nåja, jag kan visa upp den då. Det är från denna tidning "Patchwork Magasin"nr. 5 /2008, som jag ska sy ett block, eller flera(???) i Majas utmaning. Jag satt och bläddrade i gamla tidningar igår kväll, och bestämde mig att välja ett mönster från denna tidning. Mer om det kommer alltså i februari då!
Igår kväll tog jag mig också an de överblivna blocken från "Serendipity" mönstret. Jag tänker sy en s.k. smålandsbaksida, med de här blocken samt andra röda tyger. I maj ska toppen vara en färdig kvilt, så det är bäst att sätta fräs på projektet och ro det i hamn.

******
Tidigare i veckan har jag ägnat mig mest åt att gräva i min scrapspåse. Jag har en sådan där stor papperskasse från ICAMaxi, proppfull med rester från allehanda projekt. Tidigare har jag vid något tillfälle skurit massor med rutor i allt från 1½" till 6" storlek, men övergick till att skära scraps direkt när ett arbete var klart. Det är ju också mycket mer effektivt att göra så. När jag syr, så lägger jag alla mindre bitar och rester som blir i en hög, och skär upp dem när arbetet är klart. Sedan sorterar jag dem i rätt påse efter storlek. Nu har jag även börjat skära lite remsor också. Men, påsen står ju där i ett utrymme under sybordet och samlar damm. problemet är också att alla bitar är förskräckligt knöliga och fransiga. Men jag började så smått, och har strukit en försvarlig hög, färgsorterat och hängt upp dem på säkerhetsnålar! Vad ska då hända med dem? Tja, jag har faktiskt en tanke, så var vaksamma, det kan bli något framtida av alla dessa omaka bitar! OBS! De allra minsta bitarna har jag faktiskt SLÄNGT!!!

4 kommentarer:

 1. SÅ snygg din kofta blev! Ser fram emot att få se den i verkligheten på onsdag kväll!
  Ha de gott och vila nu i helgen!
  Kram!
  Louise

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kofta du stickat! Ska bli spännande och se vad du hittar på med "skräpet"! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Jättefin kofta. Ser fram emot vad du ska sy i februari. Och vad som blir av allt scrap. Ja och man får slänga tyg, om man inte skulle göra det får man ju aldrig köpa nytt. Ha en bra kväll/ Christina

  SvaraRadera
 4. Koftan är så söt, men vad är det där med Muslinge??? Berätta för hon som inget vet!
  Roligt att du börjat fundera på nästa månads tidningsutmaning. Kom ihåg att Du får börja redan nu om du vill!!!
  Kram

  SvaraRadera