söndag 22 januari 2012

Lite broderat

Jag har broderat färdigt 2 st. av Rosalie Quinlans "Little Patchwork Village"!. Nu har jag alltså 4 av 9, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Egentligen är det ju en väggkvilt, men jag gillar inte alls mönstret, det är enkla stjärnor med broderiet som mittblock. Däremot är jag väldigt förtjust i broderierna. Tyvärr så gillar jag inte heller tråden som jag valde, en speciell broderitråd (Colour Streams) som jag skickat efter från Canvas. Den är lite för kraftig för de här små broderierna, och snurrar lätt ihop sig och tjorvar till sig något otroligt ibland. Nu kan jag ju inte byta, för då blir ju broderierna helt olika, men tacka vet jag gamla hederliga moulinétrådar, eller pärlgarn. Nu har jag sett att många förespråkar Aurifil 12 wt. Men den känner jag inte till alls, kanske något man bör prova någon gång.

Det ser mysigt ut med ett trädhus, men liknar inte alls Tree Hotel i Harads (fniss). De trädhusen är mer futuristiska, och riktiga!!
Och ett litet fågelhus!
******
Maja frågade vad muslinge var för något, angående min kofta som heter muslingejacka på mönstret. Muslinger tror jag betyder musslor, och det är det gula virkade mönstret på kanten, mellan färgbytena på koftan. Man brukar kalla det mönstret för musselvirkning, och det verkar ju troligt att det är samma på norska.
******
Tro det eller ej, jag har strukit och sorterat HELA scrapskassen. Jag fick ett ryck igårkväll, och tog i med det som var kvar. Men det har tagit nästan hela veckan att orka göra det. Nu är alltså frågan vad tusan jag ska göra med alltihop, för det blev en hel del kan jag säga.
Nåväl, en liten plan finns ju.
Jag har förståss blivit döimponerad av alla som sytt av sina scrapshögar, ingen nämnd och ingen glömd.
Jag har läst bloggen "Sew we quilt", framlänges och baklänges, där det finns hur mycket inspiration som helst.
Jag har skickat efter en bok (2 egentligen, men den andra var slut), som väntas till veckan.
Så har jag skapat lite egna idéer utifrån inspiration, sparat ner mönster m.m.
Detta betyder att jag min vana trogen har alldeles för många projekt på gång samtidigt. Men vad sjutton....en flicka måste få ha lite kul.....

8 kommentarer:

 1. Så flotte stitshery. Ja det blir mange rester. Gleder meg til å se hva du finner på med dine. Morsomt med nye prosjekter også....... de som har blitt en UFO blir nok ferdige en gang i fremtiden. Lykke til.

  SvaraRadera
 2. Så fina dina broderier blir.
  Aurifil 12w är en bra tråd men jag föredrar mouline jag också... men jag är ingen riktig brodös så det är nog bäst att du provar själv ;)

  Kram.

  SvaraRadera
 3. Tack för svar!
  Dina stitsherys är söta! Aurofilstråd är helt ok, men DMCs moulinégarn där man kan blanda trådarna med varandra är ju så roliga.
  Har två 50 l tvättunnor med scraps!
  VAD GÖRA???

  SvaraRadera
 4. Vad de blir fina dina broderier!Oj... vad alla är duktiga med att städa bland scrapsen... hoppas att det smittar så kanske jag kommer igång med nåt!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jättefina broderier. Jag använder bara moulinegarn när jag broderar.Det har bara blivit så. Så jag har ingen erfarenhet av någon annan tråd.

  SvaraRadera
 6. Det är så fint med små broderier bland alla vackra tyger! Det är dessutom något särskilt med små hus tycker jag!

  SvaraRadera
 7. Blocken är fina faktiskt.

  SvaraRadera