söndag 1 januari 2012

En bra start på det nya året!

Förra året, 2011, gav jag mig själv ett löfte att jobba extra med några saker. Ett slags focusprojekt.

Jag ville sy en kvilt med kvarnhjulsmönster, och en kvilt i rött och vitt; det blev i slutändan en duk.Jag lovade mig själv att ägna mig åt påbörjade projekt, och försöka få dem färdiga. Så här långt hann jag....Det fattas vadd, baksida , kviltning och kant. Något för mig att syssla med under 2012!

Jag gick med i en utmaning att sy niorutor!
Det blev en stor sykorg där jag förvarar det som jag syr på "just nu".Jag bestände mig för att sy av en del mönster som låg i gömmorna, som jag köpt in för att sy av min samling med "kaffetyger". Det löftet höll jag väldigt bra; det blev löpare, bordstabletter och massor med mug rugs! Men fortfarande finns en del tyger kvar!!!


Sytt av tygsamlingen har jag gjort en hel del, och gör....här finns massor med tygbyten från QOL-listan som bara väntar på skärkniven!!!!
Så till slut... detta ska jag ta som focusprojekt under 2012...mina "Everyday Angels". Hur gammalt är det egentligen??? Hmmm, kommer inte ihåg?? Men jag har kopierat mönstret för att klippa ut delarna, ritat ut dem på vliesofix, klippt tyg från gamla flanellskjortor och annat. Sedan har jag lagt det i lådan och stoppat undan den högst upp i garderoben. Jag SKA börja med detta snarast!Och årets utmaning; att sy från kvilttidningar, ett mönster/månad ska jag väl klara av.

Januaris utmaning hittade jag i en FQ: en klädnypspåse. Praktisk och bra att ha när man, som jag, hänger upp tvätten ute på sommaren.


P.S. När jag bläddrade i de gamla FQ:s som jag har, då hittade jag tillräckligt många utmaningar för hela året!!!!! D.S.


3 kommentarer:

 1. Vad intressant att se!
  Du är en kvinna som får saker ur händerna!
  Ska bli spännande att fortsätta följa dig och dina projekt under 2012.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej. Jag snubblade in på din sida och här fanns ju inspiration att hämta... Du har sytt många fina grejjer.
  Jag har också hoppat på Majas utmaning, så vi följer varann o ser vad det blir av detta.
  Helena i Halmstad

  SvaraRadera
 3. Roligt att du också är med på Majas utmaning. Ska bli så roligt att få se vad du kommer att sy.

  SvaraRadera