tisdag 3 januari 2012

Serendipity topp!

Jag har sytt så nålen glödde, och nu är toppen färdig! Härligt! Jag har sytt en kant av de överblivna bortskurna hörnen. Mellan dem har jag sytt på vit/beige 2½" remsor. På den yttre kanten har jag sytt en röd 2½" remsa.
Blocken sys samman 4 och 4. Då bildas en vit eller röd stjärna.
Så ser den ut! Nu fattas bara kviltning, vadd, baksida och kant. På baksidan ska jag också använda de överblivna små hörnblocken. Hmmm, det tar sin tid det också. Men jag är ju lång bit på väg nu!

7 kommentarer:

 1. Hej, fin Serendipity! Jag har också sytt den, faktiskt 2, den var också rolig att sy, liksom de moderna blocken!
  Gunilla B.

  SvaraRadera
 2. Oj, vad flitig du är! Jätte snyggt med rött och vitt. Måste göra ett täcke i dessa färger någon gång. Spännande teknik! Den får du allt lära oss.
  Hälsar
  Louise

  SvaraRadera
 3. Så härligt! Rött och vitt är sååå snyggt. Nu måste jag se till att få färdigt mitt rödvita täcke. Det är mackat och väntar på kviltning.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fin!!!
  Vilket arbete!!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oh ett såå läckert lapptäcke!
  Varit min stora förhoppning att en gång åstadkomma ett lapptäcke- dock inte i så avancerad teknik. Dags att sätta i gång, man blir ju inte yngre, men vid eftertanke- symaskinen fungerar inte. Något fel med trampan! Vaknade en natt (länge sen) att någon sydde med högsta speed. Sune??? (katt)Troligen någon korsslutning för efter denna nattliga ensamsying fungerade inte symaskinen. Gissar att det inte går att finna ny trampa till äldre Singer.
  Blir nog i stället att beundra dina otroligt vackra saker.
  Första titten i dag - inte sista.
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Men... vad alla speedar på med stora underbart fina toppar!! Undrar om jag måste??!! Näe... den får nog ligga till sig liite längre... min topp!!
  Heja på med resten... det är så snyggt med rött!!
  Kram

  SvaraRadera