söndag 11 december 2011

Snigelspår i snö

Ja så kom den då äntligen! Snön!! Det var knappt man vågade tro på en vit jul, men i fredags började det snöa rejält, och det håller på än! Vi har säkert fått 25-30 cm, och alla träd är så där vykortsvackra, behängda med lätt nysnö! Det har blåst lite, men inte alls som i södra Sverige.Jag ilade ut, medan det är ljust. Vi får inte mer dagsljus än så här faktiskt. Men jag ville ju visa upp både snön och min kvilt. Jag kantade den igår kväll. Det är förståss ett traditionellt kviltblock som heter "Snail Trail" på engelska (=snigelspår på sv.). Men annars är jag stolt skapare av själva mönstret, vad gäller matematiska krångliga uträkningar av storlek, färgkombination och hopsättning till helheten. Så det är på riktigt en "Pumlan Design" detta. Konstigt, men då känner jag mig så stolt och rent av mallig, att jag gjort detta helt själv. Osäkert dock, om någon annan kan tyda mina anteckningar och ritningen.
Kvilten är 27 7/8" i kvadrat eller 71 cm i kvadrat. Storleken gör att den kan användas på flera olika sätt, barntäcke, väggbonad eller duk. Som vadd har jag använt Hobb´s "fusible (=påstrykbar) cotton batting. Att den är påstrykbar tycker jag är så bra, för man klarar sig utan nålar eller tråckling, och det går bra att dra upp ett veck och stryka på igen.
Detta var den gula kvilten i regnbågsutmaningen.
Orange är påbörjad (moderna block), och blå samt lila är kvar att göra.
I huvudet har jag faktiskt planerat den blå till en kvilt att använda som överkast i husbilen, och att jag ska göra den med x-block.
Den lila är jag sugen på att göra i ett "Buggy Barn" mönster.
Det ser ut som att 2012 är fulltecknat!!
3 kommentarer:

  1. Solig och fin kvilt på den fina ännu vita snön.All tänkbar beröm till dig

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Härliga färger som ger en hint om att det kommer en vår så småningom. Kramar Ullis

    SvaraRadera
  3. Så fin!! Den gjorde sig så bra mot den vita snön!

    SvaraRadera