onsdag 28 december 2011

Mellandagar

Så där överdrivet mycket handarbete vare sig med symaskin eller stickor har det inte blivit dessa dagar. Vi har umgåtts en hel del i familjen, då min yngste bror också passat på att passera 50-årsstrecket. Eftersom hans äkta hälft fyller om några månader, så slogs det hela ihop till ett 100-årsfirande.

Julhelgen har annars präglats av ett lugn och en harmoni som passar väl! Vi har ätit gott, sovit ut ordentligt, och tittat på TV. Jag älskar barnfilmer, (törs man erkänna det???); Madicken, Rasmus på luffen, Skönheten och odjuret, Ice age! Barnasinnet och glädjen finns kvar i stort mått hos mig!

******


Men i morse så lade jag iaf ut alla block jag sytt till min "Serendipity". Jag gillar verkligen det här mönstret! Det är lätt att sy, blir så snyggt när man lägger ut det. Det mesta är sytt av de remsor jag fått när vi bytt röda och vita med varandra, på QOL-listan. Till 5" kvadraterna har jag tagit från de tyger som jag använde i min andra röda, som blev en duk. Bara från "samlingarna" alltså. Jag ska sy en beige/vit bård, runt blocken och sedan försöka använda restblocken som blir när man skär bort hörnen, till en bård till. Sedan får vi se hur det tar sig ut. Min mamma gillar rött, så det ska bli ett överkast till hennes säng.

8 kommentarer:

 1. Så fint!!! Det ser så snyggt ut med de olika röda nyanserna och de vita stjärnorna i mitten!

  SvaraRadera
 2. Ditt rödvita täcke ser så fint ut.
  Din Mamma får ett jättefint överkast.

  Önskar dig ett Gott Slut och ett Gott Nytt 2012.

  Kram från mej till dej.

  SvaraRadera
 3. Det blir jättesnyggt!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefint! Du är så duktig!
  Önskar Dig ett gott slut och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Så tjusigt det är, rött och vitt är så vackert ihop!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också rött, Jättesnyggt!

  SvaraRadera