söndag 16 maj 2010

Veckans bak!

Mitt i sommarvärmen så var det dags för ett brödbak. Jag har hittat en beskrivning på vetesurdegsgrund , och det ville jag såklart prova. Här har det jästs och matats i 5 dagar minsann. Idag på morgonen satte jag igång med den omständliga proceduren att vända och jäsa degen flera gånger, sedan forma limpor och så in i ugnen. Resultatet - mjaaää, sådär.
Brödet är jättegott, luftigt och lite segt med en lagom skorpa på, men jag tror att jag skulle ha gjort degen lite hårdare, de flöt ut och blev alldeles för platta. Mer surdegsgrund för nästa bak väntar i kylen, så jag får prova mig fram.
******
Maj månads handledsvärmare är klara och monterade med vita pärlemorknappar.
Det är lite Familjen Adams-varning på dem. Spetsen kommer inte till sin rätt på fotot, tyvärr.
******

Väskprojektet har legat nere mest hela dagen idag, det har varit för varmt för att sitta i syrummet och sy, man vill helst sitta ute i skuggan och dricka kall saft eller äta glass.
Jag har ändå sytt på nästan alla raderna med snäckor. Sedan ska jag göra en dekorsöm med moulinégarn. Den är rolig att göra även om den kräver en hel del arbete.4 kommentarer:

 1. Stort tack för paketet som anlände igår. Det var verkligen spännande att packa upp innehållet. Paketet till dig är snart klart.
  Lycka till med nästa surdegsbak.

  SvaraRadera
 2. Oj så flink du är! Allt hembakt är ju gott så jag tror dina limpor är goda! Men Du!!! Vilken fin väska du håller på med!! Både färgerna och modellen=Toppenfin!! Lycka till önskar Kristina i Arjeplog

  SvaraRadera
 3. Fint med svart, och familjen Adams är ju inte fel ;-))
  /Sanna

  SvaraRadera
 4. Oj, ni far ju runt som värsta mullvadar i trädgården! ;-) Och väskan du syr ser ut att bli super! Kram!

  SvaraRadera