tisdag 25 maj 2010

Planteringar

Detta är vad vi ägnar tid åt just nu!
Syrummet ligger öde och bortglömt. Vi har anlagt ny gräsmatta där vi grävt bort stubbar och rötter från de gamla lärkträden som vi tog ner i höstas. Det har varit ett drygt och tungt jobb.
Rabatten som jag hade mitt på gräsmattan hade jag tänkt flytta, men vi beslutade att utöka den istället!!! Sagt och gjort, torvblock inhandlades och där gjorde vi ett kap. Vi hittade på blocket ett lass som såldes till halva priset mot nya. Sedan var det bara att skrida till verket.
Nu blir det ju inte planterat så värst i år, men den är ju på plats i allafall. Gräsmattan måste nämligen sås och ska sedan växa till sig, och då kan vi ju inte springa runt rabatten.
Ett äppelträd har jag också köpt. En rysk härdig sort som heter Borgowskoje, och vars äpplen skall vara söta och friska enligt beskrivningen. Det ser ju så litet och ynkligt ut, men vi hoppas att det ska trivas och växa till sig här. Jag är nöjd med detta, och ska planera vidare min underbara stora rabatt!! Här i norr gäller det att välja det som klarar en bister kyla. Men en upphöd rabatt är ju gynnsamt, så jag ska nog försöka med någon annorlunda sort också. Rabatten ska gå mot lila/grått. Jag tänker mig både lila som går mot rött och lila mot blått, för att få en variation. Höga växter i mitten och lägre ut mot kanterna.
Helt nere ligger ju inte sömnaden, jag syr på väskan än, men det har varit en del sprättande för att få till det. Så när jag är lite mer alert på kvällen så ska jag väl få till ett avslut på den.


1 kommentar:

  1. Oj vad ni står i i trädgården.... härligt med rabatt o äppelträd kommer det att bli.... men allt jobb före är ju såååå tungt o jobbigt...:) såg dina pulsvärmare... har varit inne o kollat på mönstret o tyckte de var så fina... var de krångliga att göra eller törs man prova....:) ??? hopps du har det bra där uppe i norr o att värmen o solen lyser hos dig med.... Kram Annika

    SvaraRadera