söndag 9 maj 2010

Härligt!

Äntligen kan vi plantera en blomma ute! Jag trodde aldrig att snön skulle försvinna så snabbt som den gjort. Vi har ännu minusgrader på nätterna, men det klarar penséerna.
Jag köpte vinröda och ljust gula. De pryder upp nu, innan våra perenner får fart.
Helgen har ägnats åt en hel del trädgårdsarbete. Vi har hunnit kratta och det är mycket som sticker upp i rabatterna.
Det blev ingen tur med husbilen som tänkt var, men det hinns nog med det också.
Ibland är det skönt att vara hemma och stöka undan lite.
Några av medlemmarna i kviltgruppen har varit iväg till Gällivare på kviltträff. Det ska bli kul att höra vad de gjort och se alla bilder.
******
Min bli citronsjal är klar, men jag misslyckades med blockningen så kanten har rullat upp sig. Jag ska prova att pressa lätt, med fuktig trasa och ljummet strykjärn.
I alla fall så använder jag den, den är mjuk och skön. Stickad i Malabrigo med stickor 4½. Lite liten blev den, hade kunnat sticka det femte avsnittet också.
Jag började genst sticka på maj månads pulsvärmare. Nu är det svart alpacka som gäller, mitt favvogarn bredvid Malabrigo. Någon ska presentas med dessa längre fram.
I syrummet är det ganska stiltje just nu. Jag skär lite tygbitar som blivit rester i olika projekt. Funderar på baksida till Spenatskvalp-kvilten. Jag är sugen på nya utmaningar, men tvekar att påbörja nya saker. Kan var en god idé att göra färdigt en del gammalt först. Lite broderi pågår på änglaprojektet. Det är bra "husbilsjobb".
******
Jag har ju fått min byteskompis i Mixa & Matcha 4, och nu håller jag på att komponera ett lämpligt paket till denna vän, Lehna. Håll ut Lehna, det kommer!

1 kommentar:

  1. Håll ut,paketet från mig, blir nog lite sent. Men det kommer, just nu är huvudet fullt utav förberedelser inför mitt stora kalas i nästa vecka. Kram Lehna

    SvaraRadera