lördag 6 mars 2010

Pulsvärmare och "spenatblock"!

Det har sakta smugit sig in några fler förslag till mina enfärgade tygrutor!
Anna har flera fina länkar som jag har tittat på, där fastnade jag för en med söta applicerade hjärtan som finns på http://www.thesewingrevolution.com.au.
Gunilla har gett mig ett tips att googla på "tumbling blocks". Det var också sådär så man bara sade oooh och aaah, när man tittade på bilderna. Bl.a. så hittade jag en del på Quilters Cache.
Fortsätt att ge förslag, det är jätteroligt att kika runt på alla fina bilder!
******
Så här blev mars månads pulsvärmare,"Blonde". Dessa har jag stickat med mitt favvogarn, Alpacka från Drops. Då blir de garanterat mjuka, varma och sköna.
Denna vecka har jag varit utan jobb i 4 dagar, vilket har resulterat i att jag kommit en bit med min "Spenatkvilt".
Så här ser blocken ut. Alla niorutor sys ihop med bakgrundstyget och skärs sedan diagonalt på mitten så får man 2 rutor. Det är totalt 64 niorutor, som ska sys och delas på, så detta blir en kvilt i långsamt växande takt. jag har ingen brådska utan den får växa långsamt. Så sticker man mellan med andra roliga projekt och knallar på med denna när andan faller på! Det är en bra sömnadsfilosofi som passar mig. Jag vill inte ha för stor press på sådana här saker, för då ledsnar jag, och risken är att det blir liggande.
******
2 kommentarer:

  1. Jätte snygga pulsvärmare. Alpackaganet är bara "bäst" är så fint att jobba med. Sen blir de både varma och sköna att ha på sig.
    Hälsar

    Skaparglädje

    SvaraRadera
  2. Snygga pulsvärmare, alpacka passar så bra, vackert, mjukt och lyxigt.

    SvaraRadera