lördag 27 mars 2010

Frestelser!

Det har väl blivit lite mycket grönt på sistone, så nu har min hjärna växlat om till rött och vitt. Jag går direkt igång på röda och vita tyger.
Igår var vi till stora Metropolen Luleå, och där finns världens bästa Quilteria. Så jag gjorde en del små investeringar. Lite rött broderigarn. Bl.a. ett som är lite melerat. En ny bekantskap. Få se vad jag gillar det. Jag har planer på en del små broderier att ha med i husbilen i sommar.
Och tygerna är ju bara som små karameller!
I mitt huvud så hade jag tänkt att använda det röda remsbytet till en kvilt där jag skulle använda x-blockslinjalen. Jag gjordes dock uppmärksam på att det inte fungerar med måtten. Så nu funderar jag å ett annat projekt eller att kombinera remsorna jag fick i bytet, med övriga röda och vita som jag har inhandlat. Planerna är vaga än så länge.
Jag har ju haft min gröna kvilt i fokus ett tag, men jag måste ju sticka emellan med diverse annat ibland. Annars blir jag såååå leds på den.
******
Annat som inhandlades var lite garn. Det är marknad i Luleå i helgen, och då var en försäljare där som jag brukar handla en del av, bl.a. de garner jag har stickat så mycket av i vinter, Trekking från Zitron.
Det blå garnet är underbart till varma vantar och sockar. Går också utmärkt att tova. Jag har stickat och smygmaskvirkat av det. Jag vet att sonen gillar sina vantar som jag stickade tidigare, så nu ska jag göra ett par fingervantar till honom av detta garn.
Det andra garnet är en ny bekantskap. Det kan bli en sjal...eller något annat kul. Vet inte, det var bara så vackert. Kunstgarn heter det, från Hjertegarn.
Ha en bra helg!1 kommentar:

  1. Quilteria, är det den affären som ligger på STorheden? Har hört talas om någon, men aldrig besökt...

    SvaraRadera