onsdag 17 mars 2010

Lite gammalt!

För en del år sedan när jag började kvilta, så hittade jag denna väggkvilt i en amerikansk kvilttidning, QNM, som jag då prenumererade på.
Så småningom så sydde jag upp den och den har prytt min köksvägg.
Jag visste ingenting om vliesofix eller övermatare, eller skillnaden mellan olika vadder, det var bara att använda sig av den som fanns i tygaffären. Kviltningen blev ju sisådär, med många små skavanker här och där. Applikationerna sydde jag med tät sicksack. Icke desto mindre så gillar jag den fortfarande, men nu hänger den bara uppe någon period ibland, för den har fått konkurrens av nyare skapelser.
******
En ny skapelse som snart är klar, bara avslutningskanten som jag ska sy fast, är en påskduk.
Här i huset har vi inte pyntat så värst till påsk, någon gul löpare bara. Men
jag gillar hönor, och det fanns på en påsklöpare som var i senaste Quiltemagasinet. Den har jag sytt på i veckan. Så detta år blir det en riktig påskduk på bordet.
******
Jag håller på och renskär rutorna till spenatkvilten, men de är ju fler än 100, så det tar tid. Jag kan bara skära lite i taget för det tar otroligt på nacken, och den har jag nog besvär av sedan tidigare.
Svart tyg har jag beställt hem ( för att sy några korttrick rutor av) och tv-stickningen är snart klar den också.
Till sist: På 9nas Smutthull startar ett sy-mysterium.

3 kommentarer:

  1. Jag gillar också din blombonad, det är härliga färger och ett fint mönster. Sen att det är ett tidigt alster, det gör väl ingenting?

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker quilt. Alla är vi barn i början så vi ska inte prata om vilka skavanker det kan vara på de första grejerna. Men man kan gilla de i alla fall, ibland just för att de var de där första grejerna man gjorde.

    SvaraRadera
  3. Vacker!!!! o vad kul med nåt man gjorde alldeles i början så där.... alltid lite speciellt.... du drivar på ser jag.... här has det semester med storstäd o ppyssel på schemat... det går i ett hela dagarna... men skönt är det att få lite ordning på torpet..:) ha en skön helg Kram Annika

    SvaraRadera