onsdag 10 februari 2010

Kantsömnad

Snacka om att det är fullt på symaskinsbordet!
Det är knappt armarna får plats att styra och föra tyget rätt.
Det är ju ganska många kvadratmeter tyg. Jag har faktiskt sytt runt på maskin. Nu återstår drygt 11m handsömnad. Men jag har ju tränat på det andra stora täcket, så jag ska väl förhoppningsvis inte krokna. Det är lättare att sy på beige bomull än svart fleece.
Nu blir jag ju aarbetslös, sista dagen imorgon, så kanske jag kan ha lite sytid på dagen då???
******
Jag har med intresse följt debatten om linjaler på QOL-listan. Men jag har inte gjort några egna inlägg, det är så många i allafall som gjort. Dock kan jag inte låta bli att lufta lite här på min egen sida.
Jag gillar linjaler!!! Jag älskar att handla in någon ny fiffig linjal som förenklar skärandet lite, eller mycket.
Jag har flera, och några som inte använts så mycket, eller inte alls.
Jag har INTE dåligt samvete för det, utan tänker att det blir nog tillfälle, när rätt projekt uppenbarar sig i mitt överfulla skapande huvud.
Dessutom har jag hittat bra förvaringsplatser. I mitt "aristokratiska" sybord, finns en fiffig "ficka" på dörren där man kan stoppa en massa småsaker som man vill ha till hands. Där ryms de mindre linjalerna.
I min gamla papperskorg förvarar jag olika "rullar" med fast2fuse, olika vlieseline o.dyl. men också de långa linjalerna. Jag har 2 sådana som används mest av alla, att skära remsor och större kvadrater m.m.
******
Kvällen ska nu ägnas åt lite UFO:stickning, samt småprat framför tv:n, innan John Blund killar mig i örat!

4 kommentarer:

 1. Ja, jag vet ju vilket enormt jobb som ligger bakom detta stora projekt. Du får trösta dig med att det blir superfint när det blir färdigt. Är såå nöjd med mitt täcke.

  SvaraRadera
 2. Ohh vad härligt att snart ha ännu ett stort täcke klart! Ska nog sätta lite fart jag med så att mina toppar kan räknas till de färdiga...
  KRAM Lizzan

  SvaraRadera
 3. Elva meter, ja det kan nog ta några kvällar. :)
  Jag jobbar på mina dryga sju meter på Straight strip blues framför teven på kvällarna. Tur att det är mysigt astt sitta och handsy!

  SvaraRadera
 4. Pust!!! hur orkar du...:) o linjaler.. det trodde jag man måste ha när man sydde lappar...:) är ju nying så klart så man kan ju ha fel...:) Kram o trevlig helg... trots allt... Annika

  SvaraRadera