fredag 2 september 2011

Många tomater


Jag är superförkyld, är hemma och vårdar mig själv. Det har inte hänt på nästan 4 år, senast jag fick ett virus. Men denna förkylning har däckat mig ordentligt. Idag börjar jag känna mig lite piggare. Jag gick t.o.m. ut i växthuset på morgonen.
Dags att skörda! KM tog in alla tomater, kryddor och löken som jag hängt på tork. På bilden syns några av våra tomater, de små. Den gula heter Green Grape, de är fantastiskt goda. Sedan har vi en sort med stora köttiga tomater. Den största vägde 164 gr.! Nu håller mannen på att torka kryddor och salt i ugnen för att göra eget örtsalt! Ska bli kul att känna hur det smakar!
******
I syrummet lägger dammet sig, jag har inte gjort mycket. Men ritat och filat på mönstret till en gul väggkvilt har jag gjort. Det är en "regnbågskvilt" alltså, som jag har haft i huvet i flera år. Nu är skissen klar. Om jag orkar kan det bli lite tygbitar skurna.

4 kommentarer:

 1. Vilka fina tomater ni har fått, så lyxigt! En rejäl vitaminkur är kanske precis vad du behöver?

  Ser fram emot att se hur din gula kvilt utvecklar sig.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Oj va du hade fått fina tomater.. jag fick av en vännina så idag ha jag syltat dem.. o gjort en äppelpaj(Igen..). ser framemot din qvilt skal se ut..o krya på dej nu..inte roligt då man blir snuvig så fort hösten kommer...

  SvaraRadera
 3. Härliga tomater och spännande med örtsaltet.

  Krya på dej!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Krya på dig!
  Här har det också odlats tomater.
  Kul ide med örtsaltet!
  Kram

  SvaraRadera