söndag 3 januari 2010

Kaffe Fassett

Ja, som synes så har jag gjort slag i saken. Jag är i full gång med toppen, bara en rand kvar att sy på.
Tygerna skickade jag efter på Lapp-Elisa när hon hade någon kampanj då för ett par år sedan. Det svarta tyget är ett dubbelfärgat svart, även det från Lapp-Elisa.
Trots att täcket har mycket av det svarta, så ger det intryck av att vara väldigt färgglatt. Jag har blandat Kaffe Fassett tygerna hej vilt, precis som han själv gör.
Nu återstår kviltning, vadd och baksida.
Jag får brottas med det lite. Antingen blir det en svart mjuk fleece eller flanell, utan vadd och bara med enkla knutar i varje ruta. Eller....en tunn vadd, med bomullstyg bakom och kviltning i det svarta runt om.
Det som talar för det första och mot det andra är storleken på täcket. Det är för en dubbelsäng och otympligt när man ska kvilta i maskin.
******
Jag är ju sugen på en BOM, och om några dagar släpper Jenny på Elefantz sin nya som ska sträcka sig över 5-6 månader.
Jag kom ju aldrig igång med hennes förra, så kanske denna....
Jag har också anmält mig till Stickameras Pulsklubb, detta år. Förra året stickade jag sockar. Man kan lugnt säga att jag blev lite leds på sockar mot slutet, då blev det inte så många. Nu ska jag sticka pulsvärmare, och det blir ju en annan sak. Variation förnöjer. Dock är jag nu igång med en basker. Även i stickkorgen finns ett urtråkigt UFO: en sjal/poncho, som aldrig tycks bli klar. jag får väl försöka sticka några varv på den emellanåt, så kanske till slut att sista maskan är gjord.


5 kommentarer:

 1. Oj vad det gick undan då..:) snart klar.... o vad fint det blir... härliga färger.... har också funderatpå pulsklubben men inte bestämt mig för hur jag ska göra än...:9 verkar ju så kul.... ha en bra vecka... Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Duktigt av dig att redan komma igång, snyggt blir det :)
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 3. Kaffe Fasett är mina absoluta favorit tyger, samlar för fullt... Någon gång i framtiden skall väl jag också ge mig på på ett täcke..
  Man blir så glad av hans tyger..
  Snyggt med svart till!

  SvaraRadera
 4. Oj, snyggt!
  Men du, tunn vadd plus tyg blir väl inte tjockare än ett lager fleece? Kviltningen blir däremot snyggare med vadd tycker jag, även om man bara kör i diket.

  SvaraRadera
 5. Så trevlig blogg du har! Kaffe Fassettquilten blir fin! Jag har också gjort ett stort överkast i hans tyger och det var jättejobbigt att quilta på maskin!

  SvaraRadera