söndag 17 januari 2010

Boktips m.m.

Mitt boktips idag är "Kvilta livet på landet" av Dorthe Jollman, utgiven på ICA bokförlag.
Detta är en bok jag tittar i ibland, och så blir jag lite småsugen att göra lite "svenskare" versioner av en del av bilderna.
Det finns många små projekt i boken. Väskor (se nedan), små nyckelringshängen som är jättesöta, (och jag SKA göra några i år), kort, påsar, små väggkviltar m.m.
Allt i min favoritteknik framför andra; paperpeicing (förkortas PP oftast).
Boken har ett fint teknikavsnitt i början, och även material och redskap tas upp.
Väskan här nedan har jag sytt för flera år sedan när jag nyss köpt boken.
Har tyvärr ingen bild på min egen, men jag ska leta fram den och föreviga den också.
Idag har jag skurit till remsor till det röda Jelly Roll bytet som snart kommer på QOL-listan.
Tänkte vara lite förutseende och göra dem klara för omedelbar leverans när jag vet datum. 4 byten fick jag ihop, och ett till mig själv också.

Annars har jag ägnat mig åt att sy kanter på resterande väggkviltar av min BOM från 2009. Det är bara lite handsöm av kanten som återstår på dem.
I veckan ska vi ha vår första träff för i år i kviltgruppen! jag ser fram emot att träffa alla efter uppehållet. Få se vad den nya projektgruppen har i beredskap för oss!1 kommentar:

  1. Hej du, va mycke du har hunnit med att göra klart sen jul, varför är det så svårt att göra klart med en gång? Jag har inte rört symaskinen i år, har ingen inspiration. Och så måste jag beställa frö, men det ska inte bli så mycke i år. Kram Katarina.

    SvaraRadera