tisdag 4 augusti 2009

Lite nytt från Nolia

.....Men först får jag väl visa en bild på mina sockor som är klara (faktiskt!) och som jag är jättenöjd med. Garnet är en urtjusig färg som heter "Mixed Berries" från Lorna´s Laces, och garnet heter "Shepherd Sock". Det är ett underbart mjukt garn att sticka av. Jag har rätt mycket kvar av andra härvan, så det får nog bli ett par muddar av det så småningom.
Mönstret heter Polly Jean! Kul namn!
******
Så vidare till mina inköp på Nolia. Vi besökte faktiskt mässan både lördag och söndag. Jag hittade till slut Hantverkshallen, den var tyvärr lite undanskymd.
Man önskar bara att man hade möjlighet att handla av alla duktiga hantverkare, men det går ju inte! Fattar t.o.m. jag som lider av tyg-o-garn-hysteri när helst tillfälle ges.
Denna gång så blev det faktiskt mer garn än tyg också. Det beror nog på att jag har Quilterian så pass nära (4 mil är ju inget avstånd), så jag kan frossa där närhelst jag har lust med att spendera lite kulor på tyg och sån´t.
Jag hittade ett garn som jag vill prova som heter Evilla, och är ett estniskt garn. Det ska gå fint att tova av också, och det köpte jag 2 härvor av en svart/grå färgmix.
Samma affär sålde också Kampes ullgarn, och det är ju så fint ullgarn, bra till mycket. Det blev 2 härvor i mörkgrönt och lime.
På söndagen så fann jag en annan butik som hade en del annat, mest sockgarn, och jag är ju väldigt inne på sockar i år. Det blå är Austermann´s "Step" med aloe vera och jojoba olja. det har jag stickat i förut, så det vet jag är jätteskönt till sockar.
Det grön/orange/gul/blå mixade är en ny bekantskap; ett strumpgarn från Bärengarne (vet inte vad det är för någon firma alls) och det hetet "Tom Cotton" och är en sällsam blandning av bomull-ull superwash-polyamid. Det ska bli spännande att prova. Sedan kunde jag inte motstå den snygga färgen på alpackan, en jättevacker blågrön nyans.


Men lite quilttyg köpte jag allt. Det finns annars inte mycket sån´t på Nolia tyvärr.
Brita är ju där i år så jag köpte med mig en ny serie FQ, som ska bli en sådan där liten duk som alla har sytt, den sexkantiga från FQ-tidningen!
Sedan fanns ju AnnAKa:s mönster "Kaffekverna", som jag MÅSTE ha, jag har ju massor av kaffetyger som jag ska ta tag i, i höst, har jag tänkt.
******
Sedan vill jag bara visa ett syrum i TOTALT kaos!!!
Så här ser det ut just nu!
Varför?
Jo, håll i er, jag har beställt ett AMITECH SYBORD!!!!!!
Modellen heter Aristocrat (vet inte hur det namnet ska passa in i ett hem som vårt).
Jag försöker alltså rensa och kasta en del härifrån, men annat måste bara lagras till bordet kommer någon dag denna vecka.
Sedan kommer ju det roliga när det ska monteras!!!
Och sist ska allt på plats.
******
Nu ska jag iväg och inhandla postpåsarna för era paket, och jag efterlyser fortfarande evaj, vem är du?
Jag behöver din adress, annars så skickar jag ditt paket någon annanstans!!!!!7 kommentarer:

 1. Här hittar du evaj:
  http://evaj.zoomin.se/epost.html

  Fina grejer du har köpt! Garnerna ser jättemysiga ut. Och ett Amitech-bord, det är ju drömmen!

  SvaraRadera
 2. Vilka läckra sockor du har stickat! Och många härliga garner har du hittat på mässan. Ska bli kul att se vad det blir av dem. Kramar Ullis

  SvaraRadera
 3. Hej!!Jätte tack fför du drog mitt namn.Har skickat min adress till dig via mail,hoppas jag hinner fram itid.Har varit på löftadalen med 19 likasinnade damer och sytt,sytt och sytt.Därför har jag inte varit inne och kollat,slarvigt men men.Tack än en gång och jätte kram evaj

  SvaraRadera
 4. Hej

  Vadå kaos! så blir det när man ska fixa till. Du kommer säkert att få ett helmysigt arbetsrum. Ser fram emot att få se ditt nya Amitech-bord.

  Hälsar

  Louise

  SvaraRadera
 5. Fina saker du köpt på Nolia. Jag håller med om att det borde vara mera quilt utställare. Tur att quilterian var oh visade sina fina saker.

  SvaraRadera
 6. Ohh vilka härliga inköp du gjort..lite avis på ditt sybord, men jag har ju mitt Sew-Ezi så jättesynd är det inte om mig!
  Tusen tusen TACK för det fina paketet som damp i min låda idag, blev så glad att jag dansade regndansen så att det här fina vädret försvinner och jag kan sitta i syrummet och bara syyyy!
  KRAM Lizzan

  SvaraRadera
 7. Kanon fina sockor o ljuvliga garner :)
  Ha de gott

  SvaraRadera