torsdag 13 augusti 2009

Convergence

Tror inte att jag har visat min "Convergence) topp som jag sydde för någon vecka sedan. Jag köpte ju boken, som jag varit sugen på länge, och så tog jag fram mina batiktyger och satte igång.
Det var så kul, så jag är säker på att jag gör fler. Passar ju perfekt att göra en kudde av. Alla saker behöver ju inte upp på en vägg!
******
Igår tog jag sybordet i besittning. Det var härligt att sy vid det, för syhöjden blir ju en helt annan än vid ett skrivbord eller matbord för den delen. Axlarna åkte ner på rätt plats, och inte uppe vid öronen som jag är van. Fotutrymmet är väl lite mindre istället, men jag lyfte upp pedalen på avsatsen inne i bordet och det fungerade bra.
Före jag började sy stod jag på sidan och skar upp det jag behövde, sedan var allt på plats, nålar, sax, pressarfötter, trådrullar.
Vad sydde jag då? Jo en så´n där söt liten sexkantsduk från FQ, som "alla" har sytt i vår. Tygerna var de som jag köpte av Brita på Nolia. har bara kanten kvar, sedan visar jag den.
Jag har sytt en tidigare och gett bort (glömde fota den). Då tänkte jag att jag måste göra en till mig själv också, och den är så lätt att sy så det går i ett huj bara.
******
Jag har också börjat arbeta, så nu är tiden mer begränsad.
Till veckan ska vår kviltgrupp dra igång för hösten och det blir jätteroligt. Och det är jag och L K som är programgrupp denna termin.
Så vi har hittat på en del till på onsdag!!!
Bunkrade lite material på Quilterian idag, men det visar jag inte. Hemligt!

3 kommentarer:

 1. Jahaja i ett huj....:) kan tänka det... jag skulle nog behöva massor av tid för att sy nåt sånt vackert..... väntar på den sexkantiga.... Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Va kul att nya sybordet funkar :)
  Visst är sexkants duken rolig att sy :))

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Hej

  Jättesnyggt mönster. Det vill jag bara göra "NU" URSNYGGT!!
  Jag längtar också att få träffa er alla kviltare till veckan.

  Hälsar

  Louise

  SvaraRadera