tisdag 11 augusti 2009

Ett nytt syrum...

Ja, så är då äntligen syrummet klart.
Jag skulle ha bloggat igår, men det gick så häftigt med åska, så jag vågade inte sätta på datorn, tv:n eller ens prova symaskinen!
Jag satt och stickade och lyssnade på regnets smatter och dova åskknallar istället.
Så här ser nu min Aristocrat ut från sidan med skivan uppfälld bakom.
Symaskinen är i mellanläge med plstskivan på plats så att det blir en jämn yta.
När jag fick den, och vi skulle justera hissanordningen gentemot plastskivan, så upptäckte vi att den inte passade riktigt.
Vi kontaktade återförsäljaren, och vi skulle då få skicka tillbaka den och få en ny.
Men det gick att lösa enkelt. I sågade lätt bort den bit som skulle bort, så satt den som en smäck. Då slapp vi det dröjsmålet.

Så ser den ut framifrån, med symaskinen helt nere. På dörren ryms allehanda sybehör, trådrullar, nåldynor och annat.Längst ner har jag alla mindre skärlinjaler bl.a. Till vänster finns ett utrymme för en overlockmaskin. Men jag har ingen så där finns istället nu mina kviltböcker.

Sybordet helt stängt och hopfällt. Då tar det inte stor plats.

Det bästa var att jag gjorde en rejäl genomgång av mitt syrum, och garderoben blev väldigt bra organiserad. Vi köpte plastbackar i lämpliga storlekar för våra hyllor och där sorterades allt, och dessutom märkte vi lådorna så jag vet vad som finns i dem. Nästa steg blir att byta papper på hyllorna, det är lite dåligt på sina håll!!
Inspirerad av alla inredningsbloggar på nätet så satte jag igång med att slipa och måla alla mölerna i övrigt också. Mormors gamla våningsbord, fick vit färg.

Skåpet ovanför bordet, där jag har hantverksböcker och lite annat, som knappburkar t.ex. målades också vitt. Skåpet har min pappa snickrat till mig.

Syskrinet och de små som står ovanpå, dem målar jag i alla fall inte, för då gör jag något som Knut Knutsson på Antikrundan säger att man inte ska göra. De har sin originalfärg så dem lämnar jag så. Det stora syskrinet innehåller en del av mina lapptäckstyger, väldigt praktiskt. De mindre ovanpå, brukar jag stoppa lite mindre bitar som blir över, när jag skär upp tyg till mina projekt.

Ovanför sybordet så hänger denna hylla, auktionsfynd, och an anslagstavla från IKEA. Den coola masken t.v. har min son köpt till mig i Venedig. Ja, det var syrumsrenoveringen det.

******

I köket bytte jag ut tavlan som hängt över skänken (också ett auktionsfynd), mot en kvilt, som jag gjorde när jag gick "Hantverk och Design" i Kalix för några år sedan. Jag har broderat ett "ordspråk" på den också; "Kaffetåren den bästa är...

Så fick ni en liten titt in i mitt hem! Nästan som att ni varit och hälsat på!
9 kommentarer:

 1. Så fint det blev! Sybordet ser helt underbart praktiskt ut och all förvaringen med. Jättekul att se!

  SvaraRadera
 2. Wow, tack för titten! Så där skulle jag önska att jag hade det. Sitter vid matbordet i vardagsrummet och syr. Övriga prylar utlokaliserade på flera olika ställen. Sonen har studentrum i Malmö, men tycker mycket om sin mamma, så hans rum har jag ännu inte kunnat ta, men vänta bara. Vilket härligt symaskins bord, som blev till ingenting hopfällt! Ann-Christin i Svalöv

  SvaraRadera
 3. Vad fint syrummet blev! Kul att få titta in hemma hos dig! Kramar Ullis

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Så har jag gjort en ny bekantskap idag också. Trevligt att vandra runt hos dej och jag kommer snart tillbaka. Vilket härligt syrum du har och vilken ordning!!!
  Ha det så gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 5. Vikket härligt syrum. Ordning o reda minsann.
  Blir säkeert jätte kul att sitta där o skapa.
  Tack så mycket för att jag fick titta in
  Ha de gott

  SvaraRadera
 6. Så fint ditt syrum blev. Diuttt bord för symaskinen verkar kunna svälja mycket. Så praktiskt!
  Birgitta i Arboga

  SvaraRadera
 7. Vilket fint syrum du fått och sybordet såg ju helt underbart ut, där kommer du att få många härligt kreativa stunder, kram från Kristina i Arjeplog

  SvaraRadera
 8. Det blev så jättefint med ditt nya sybord.
  Så många roliga kreativa stunder du kommer få...

  Ha de gott så ses vi på onsdag!

  Louise

  SvaraRadera