torsdag 25 augusti 2016

Project 48 quilts Jag deltar i "Project 48 Quilt, utan att för den skull sy 48 st block! Nä, jag ska nog nöja mig med 24 block! Varje vecka släpps 1 nytt block, och de är så fina. Många olika designers som snitsar till blocken på sitt eget lilla vis. I augusti har temat varit "fussy cut". Det betyder ungefär att skära med precision. Man ska skära ut blocken från en exakt position, så trycket är exakt på de block man ska ha. På bilden är mitt block med den metoden längst ner t.h.
För mig är detta en ny metod, och jag ska välja ett till block att sy. Block 26 och 27 var juli månads bidrag.
Jag syr med 2 olika tygval, 12 av vardera så det ska i slutändan bli 2 kviltar i 2 olika färg och tygval.


Under vår Sverigeresa i sommar har jag stickat en "Leftie". På bilden hade jag inte maskat av, men nu är den klar, inte blockad dock, jag tycker inte de behövs. Inte använd än heller, det är för varmt!
 På Instagram finns en KAL, vilken jag inte direkt följt, men dock inspirerats av. Intentionen är att köpa mönster av små designers, i stället för att hämta gratismönster som är mer eller mindre kopior, från de stora drakarna i branschen. Drops, som jag annars tycker har fina mönster, har gjort en ganska lik kopia av Martina Behms mönster till denna sjal "Leftie", och ger ut som gratismönster. När folk påpekat detta för Drops, så har de varit väldigt osmart dryga, och valt att ta bort sådana kommentarer. Fegt!
Man ska absolut gynna de små designers som finns, handla deras fina mönster, för dyra är de absolut inte, tycker jag. Därför blev det en "Leftie", och det är inte min sista, för den är perfekt till restgarner, och jag har tänkt mig en som ska bli en julklapp!!!

4 kommentarer:

 1. Så fine blokker du syr. Det høres ut som et spennende prosjekt der en skal tilpasse tøymønsteret på rett sted i blokken. Sjalet var også flott, og lekkert med blåfarger. :-)

  SvaraRadera
 2. Härliga block du syr! Skall bli kul att få se hur kviltarna blir sen.
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Snygga block allihop.Snygg sjal du stickat dig.
  kram gudrun

  SvaraRadera
 4. Härliga block,beundrar att du hinner med:)
  Ha det så bra.

  SvaraRadera