tisdag 20 november 2012

Prickigt

 Jag var in till Brita på Quilterian häromdagen. Lite tyg till kanten på min quillow inhandlades.
Men jag passade förståss på att kolla in övrigas bidrag till "Prickiga Utmaningen".
Det var inte mindre än 3 väskor! Samma tyger men ändå så olika. Och jättesnygga. men kolla bonaden då! Waow! Och kuddarna är mitt bidrag!
******
Nu kommer säkert att bli en hel del stickning också framöver, eftersom jag ska sticka vintageplagg på en kurs på Bilda, som jag gör via nätet. Ledare är Maja Karlsson med bloggen Husmorsskolan, som finns i min blogglista här till höger.

 Varje vecka har vi en uppgift att göra en provlapp i någon teknik. Första veckan var det Gåsögonstickning. Jag gjorde 2 lappar, eftersom jag lyfte maskorna avigt på den första. Då stickade jag en till och lyfte maskorna rätt, och kunde konstatera att det inte var någon större skillnad.
Denna vecka har vi stickat resårstickning i 3 olika varianter. Den understa och mittersta kallas bruten resår, och den övre zick-zack-resår.
Min favorit av dessa 3 blev på en gång den första brutna resåren, så himla snyggt!
Kurslitteraturen har kommit och jag vet vad jag vill sticka!

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Så fina prover gissa om jag blir sugen! Fina alster ni gjort hos Brita. Så olika fast ni utgått från samma tyger.

  Vi ses imorgon!
  Louise

  SvaraRadera
 2. Å så fina saker ni sytt. Och lycka till med stickkursen, låter väldigt roligt.

  SvaraRadera
 3. Stickkursen ser ut att vidga mönsteranvändningen på ett lustfyllt sätt.Har kontaktat henne för att höra om det kan finnas en chans att gå den trots att anmälningstiden har gått ut.
  Det ser ut att vara enkla mönster med de det ger så fina effekter.Och utställningen på Quilterian gör mig extra glad att få se för det blir troligtvis inget besök där ,kanske först till sommaren.Nu på lördag skall jag åka till Luleå och gå på stickcafé på museet.I övrigt skall jag göra några julklappsinköp och njuta av "stan".
  Ha en bra dag

  SvaraRadera