söndag 3 juni 2012

Renovera toan - äntligen!!

 Igår hade vi riktigt ruskväder, det var nog lika i hela landet tror jag. Vi låg och vilade i soffan på e.m. för vi hade varit på ranten tidigare, och kikat på Gammelstads marknad. Medan solen ännu sken på en blek himmel. Jag köpte sockgarn till sonens strumpfötter. han sliter ordentligt på dem när han jobbar med veden. Hela hälen är framme, bara att sticka nytt! 
Men, till saken. Jag somnade där på soffan, och vaknade av att det regnade hårt. Jag hörde sirener, men det är inget ovanligt för vi bor nära 97:an där de rycker ut, ganska ofta. Men helt plötsligt tyckte jag att det luktade brandrök!!! Studsade upp ur soffan snabbare än x 2000, kan jag säga. Det var alldeles grått av rök ute, och bara att stänga fönster och ventiler, för vinden låg på mot oss. Det brann hos en granne, ett äldre par, som grillat på terassen. Huset tog eld och är nu helt förstört, vad vi förstår. Taket står gapande öppet, efter brandmännen måste riva upp det för att komma åt brandhärden. Paret är oskadda, som tur är. Men man blir uppskakad. Det är bara några år sedan en annan granne , också ställde grillen nära väggen, och det började brinna i väggen. Men denna brand tog mer. 
Var försiktig med grillarna!!!!
******
 Häromkvällen hade vi vår sista träff för denna termin i Kanonkviltarna. Vi fick minsann en sommarutmaning med oss: "Ni ska av denna tygbit sy ett valfritt projekt. Ni får lägga till 4 tyger, samt ett till foder/baksida. Projektet ska visas upp på vår första träff till hösten". Visst är det härligt somrigt och apelsindoftande?
Jag fick omedelbart en vision av mitt projekt, jag går ju alltid igång på färger. Så nu ska jag bara skissa på idén.
*******
Badrumsrenovering pågår här hemma! Vår toa är helt utriven och även rören i golvet har bytts ut och dragits om. Så här ser det ut nu; golvskivorna är på plats och det ska in lite flytspackel på det.

 Ett nytt tak som vi har sänkt lite för att ha takspottar!
Vi ska sätta en vägghängd toastol, för att underlätta städningen. Det är så liten toa och ganska trångt. Vi har också flyttat tvättstället och gör en lite mindre duschhörna. Väggmatta och golvmatta är utvalt. I hörnet syns lite av den ljusblå väggfärg som fanns där på 50-talet.

1 kommentar:

  1. Hejhej,
    obehagligt med branden. Måste varit en stor chock att vakna upp till brandrök! Men roligt med renovering. Skulle du inte vilja visa upp renoveringen på Byggla? Du kan väl maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer om Byggla och om den lilla välkomstpresenten du får om du är intresserad! :)
    Mvh
    Vendela på Byggla

    SvaraRadera