tisdag 26 juni 2012

Majas utmaning

Så var det dags igen för Majas utmaning. Månaden lider mot sitt slut. 
Jag valde att testa ett block som jag inte sytt tidigare, men tycker ser så svårt ut. 
Det är hämtat från en gammal tysk kvilttidning; Lenas Patchwork, från hösten 2008. Det finns en beskrivning på en väska i denna teknik, och kanhända jag gör den nu, när jag provat mönstret. Eftersom jag inte ville starta upp ett projekt när jag inte visste om jag fixade att sy från ett tyskt mönsterblad, så använde jag mig av några scrapsbitar, 6x6". Det kan lätt bli en liten nesse av det här provet!
Och det var förresten inte svårt alls, man måste bara ha ordningen klar och märka upp varje tygbit, då går det som en dans. Tyskan är ju inte helt lätt att läsa, även om jag studerade tyska i skolan. Det är så länge sedan så allt är nästan helt bortglömt.

3 kommentarer:

 1. Jo, du. Jag känner igen det där med att köpa tyska tidningar och försöka tyda texten! Trots rätt Ok, betyg i språket så var det ju "några" år sedan man läste det!
  Ny lott till Dig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tycker jag känner igen tidningen, måste kolla i mina gömmor. Kul mönster. Blir säkert något fint av det.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att se hur slutresultatet blir. Ser lovande ut. Symöte för mig denna vecka blir lapptäcke som just blivit klart. Skapar en viss tomhet alltid när ett täcke är klart. Vad ska man nu syssla med?

  SvaraRadera