måndag 27 februari 2012

Måndag och en färdig utmaning!

Den tyska Patchwork Magazin 5/2008 innehåller mönstret till blocken nedan.
Jajamen, en färdig månadsutmaning! Jag luskade efter ett lämpligt mönster i en tysk kvilttidning. Det var ju en aning problemtiskt eftersom skoltyskan lämnar allt övrigt att önska. Man tror ju att det ska vara relativt enkelt, aber nicht! Till slut så bestämde jag att göra de här japanska vikblocken. Det var bra, instruktiva bilder på dem. Jag har gjort några för längesedan, men nu gjorde jag alltså ett nytt test. Jag har experimenterat med handkviltningssöm på maskin, med övertråden i en tunn genomskinlig tråd. Tyvärr så tycker jag inte att det blev så bra, utan sedan gick jag över till vanlig raksöm istället. Dessa små block ska jag ha som glasunderlägg. Jag ämnar inte ge mig på något mer stort arbete nämligen. Däremot har jag tittat i japanska böcker, och sett fantastiska skapelser med denna teknik. Man kan ju variera baksidan något alldeles otroligt!
I lördags åkte vi till Luleå och då fyndade vi en ny lampa, i gammal stil, på gubbdagis (=Clas O). Vi har haft en Ikealampa vid datorn med halogenlampa. Den blir så het, så KM ville ha en annan lampa med vanliga glödlampor! Den här var fin tyckte vi, och bestämde oss för en vit.
Nu ska jag ta lite kaffe, vila lite och sy blad på en löpare!

5 kommentarer:

 1. Hej vännen! Uj vad mycket fint du syr och skapar! Vill komma med ett förslag gällande halogenlampor. Jag håller med dej, det blir bastu i närheten av dom, det blir ju så glödhett så man står ju inte ut.. Jag har 4 stycken spotlights över mitt sybord, jag hade halogenlampor i dom, och jag höll på att svimma varje gång jag sydde.. Så jag köpte nya lampor på Clas olsson. De ser precis likadana ut i formen. Men de jag köpte är LED-lampor i istället för halogen.. Det är tydligen rätt nytt med LED-lampor istället för halogen. De har hållt i hur många timmar som helst. Och de blir inte varma, så nu är det roligt igen att sitta och sy.. Kram Ewa

  SvaraRadera
 2. Jättefina glasunderlägg, men jag skulle gärna ha med tidningen på bilden också. Kan du fixa det!
  Kram Maja

  SvaraRadera
 3. Fin-fina block du sytt! Har du också sy-lov? ;-) Kram!

  SvaraRadera
 4. Jättebra!
  Nu kan alla andra som har den tidningen sy sig egna underlägg!
  Kram till dig som just fått en ny lott!
  Maja

  SvaraRadera