lördag 5 november 2011

Bloggers BOM block och Moderna block

Under veckan när jag varit hemma så har jag lekt lite med tyger. Jag ville ju gärna ge mig i kast med Bloggers BOM 2011, medan det ännu är 2011. Många syr den i KF tyger, och de passar ju mig som är mycket för färg. Men i den sinnesstämning jag nu befinner mig, så är det läge för lite mer sparsmakat. Jag började tänka mig blocken i svart/vitt. En accent till, och det blev helt otippat GULT. Men snyggt tycker jag. Jag har mycket svarta och vita tyger, för jag har tänkt mig att sy en NYB (=New York Beauty) med rött som accent. Men det är inte på gång än, så nu syr jag den här av några av tygerna. Denna kvilt ska när den blir klar, lottas eller auktioneras ut till förmån för Cancerforskning.
Så har jag hittat några andra roliga block på denna sida; Forty-Two Quilts
Det kommer 2 nya block varje vecka. Ett modernt (som jag fastnade för) och ett traditionellt. Här blir färgskalan i svart/vitt med accent i orange. Jag ska försöka få så mycket orange i denna så den kan bli den orange regnbågskvilten! Blocken är bara 6,5" så de är inte så stora.
******


Idag åkte vi till Arcus i Luleå där årets hantverksmässa går. Det var verkligen en kalasfin mässa. Massor med hantverk, och så mycket att se och inspireras av. Jag köpte förståss garn; Manos silk blend, som är så mjukt, så mjukt. Det ska bli en halskrage.


Och från Quilterian köpte jag en JR med en serie som jag har i en charm pack, redan. Det ska bli en fin myskvilt. Lite kvilttråd av favoritmärket, blev det också.


Nu ska jag jobba vidare med fler moderna block!
2 kommentarer:

 1. Så fina fynd du gjort idag! Igår var jag där och handlade en del. Har nu nästan gjort klar min gömma men saknar dragkedja som passar. Får slutföra den på måndag. Typiskt!
  Kram
  Louise

  SvaraRadera
 2. Det verkar som vi har lite samma smak du och jag!
  Sitter och stickar i silkesgarnet just nu och både jelly roll och tråd finnes i mitt Paradis!
  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera