fredag 30 september 2016

Bara lite av varje

Jag köpte Tantulltussocke-boken, och då vill jag naturligtvis sticka hennes sockar också. Sagt och gjort så beställde jag garnkit från Tant Kofta, och snabbt var de levererade.
Jag är inte riktigt färdig med Wiolakoftan ännu, men det är inte mer än oket kvar, så relativt nära. Nu är jag ingen snabbstickerska, och har problem med nacken, så det får gå långsamt fram, men dock framåt! Sedan blir det sockar!

******

 Jag har fingrarna i flera syltburkar för tillfället, eller snarare hela detta år har det varit så.
Jag har startat upp flera olika blocksömnader, vilket gör att jag alltid har något litet pyssel att ta tag i, men det blir ingenting riktigt färdigt. Därför har jag också ett sug efter att sy lite enkla och snabba saker, som blir klara på en gång.
Då jag hade mer tyg kvar från Quilterians utmaning "Syrligt", så ritade jag om mönstret på "Patchwork Tote" till en mellanstorlek, och den är lagom tycker jag.
Så denna är min egen variant av Patchwork Tote!


******


 Fingrarna i flera syltburkar var det! Jag beställde en on-line kurs på Craftsy, med en av mina absoluta favoritdesigners Elizabeth Hartmann. Hon har gjort mönstret på "Fancy Forrest", som är väldigt populärt på nätet, och även designat jättefina tygkollektioner.
Denna kurs heter "Woodland animals", och Elizabeth ger så många fina och användbara tips, som jag säkert kan använda när jag syr Fancy Forrest också.
Jag tycker det är enkelt att följa med i instruktionerna på filmerna, men även det skrivna mönstret är lätt att följa. Enkla bilder med steg-för-steg instruktioner, en förebild för hur ett mönster skall vara.
I mönstret finns där 2 skogsdjur, björnen och en hjort, som jag tycker kan vara en ren!!! Jag har sytt björnen, och är väldigt nöjd med resultatet. Tygerna tog jag från lådan direkt, lite gammal skåpmat, som bara blivit oanvänt.

******


Det tredje bidraget till födelsedagsutmaningen i September.
Nästa gång är det jag som ska få önskeblock!! Hurra!
Sedan är den sista i december.

*******Project 48 Quilt: 2 block med olika varianter av applikation. Jag gjorde egna varianter av förslagen.
På den övre sätter man tyget på baksidan och klipper upp för formen.
Ja det var lite av vad som händer i mitt syrum på kvällar och helger.

Denna helg är det "Rikstäckets" Årsmöte i Luleå. Jag skall gå 2 kurser, en på lördag och en på söndag! På tisdag ska jag stå i montern.
Vi kanske ses där?

3 kommentarer:

 1. Trevligt att titta in hos dig,du har så mycket fint på gång.Garnpåsarna ser så läckra ut.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 2. Det var mycket härligt du bjöd på i dag. Garnpåsarna ser ut som 'gottis påsar' tyvärr kommer jag inte till Luleå i helgen, 1:a gången på sådär 12 jag INTE är där. Känns konstigt men så blev det i år.
  Ha det så bra på kurserna

  SvaraRadera
 3. Oj, vad sugen jag blev på att sticka nu. Måste nog skaffa boken!! Gillar dina block, speciellt det med bladrankan. Jättefint!!!

  SvaraRadera