måndag 12 juli 2010

Minisemester

Vi har haft en liten minisemester och tillbringat den i KM:s hemtrakter.
Alla vet väl att Tornedalen är extremt vackert. Men jag vill visa några bilder från Kattilakoski, vid Torne älv, där vi stannade till på hemvägen. Det är sagolikt vackert och här kan man äta gourmetmat på....

den fina restaurangen här i bakgrunden.
I Pajala var det marknad, och det är årets händelse där. Marknaden är jättestor, och lockar folk från när och fjärran. ALLA hemvändare är där på sin semester, samt turister. Jag tror befolkningen ökar med 10000 människor dessa dagar.
Vi stannade på campingen några dagar och så gick vi runt och gjorde "fynd", förståss.


T.o.m. kvilttyg fanns att köpa, så jag köpte förståss...
beige och rött.......och vitt och grått och svart...


.....och så lite garn förståss.... Trekking...jätteskönt garn att sticka med.
På marknaden fanns en återförsäljare av Bernina symaskiner. Och jag blev helsåld på en Aurora 440 QE. Med speciell funktion för frihandskviltning, BSR. Detta har jag läst om på nätet och det har varit många positiva ord om den. Jag bestämde att åka till Gammelstad idag för att provköra den, och hem kom jag med en STOOOR kartong. Jag tyckte den var enormt fin, så nu sitter jag här med en ny symaskin och åtskilliga tusenlappar fattigare. Men det blir också en utmaning att lära sig en ny maskin, det ska jag syssla med de närmaste dagarna och senare delen av ledigheten.
I brevlådan låg ett paket från Lapp-Elisa som jag tryckte hem när hon har haft jubileumsdagar med lite extraerbjudanden ...... rött och vitt och beige.
Så nu är det fullt i tyglådorna IGEN!!!!4 kommentarer:

 1. Grattis till din nya symaskin och vilka fina tyger!
  Vilken UTSIKT ser att ni haft en fin mini semester det är inte alltid att man måste åka så långt...

  SvaraRadera
 2. Vicken lyckad marknad!
  Ser fram emot att läsa mer om din nya kompis Berninan.

  SvaraRadera
 3. Grattis till nya maskinen!! Jag tror du kommer att bli nöjd med ditt köp. Väntar med spänning att få se allt vackert ni kommer att skapa tillsammas du och Aurora. Kramar Ullis
  (också Aurora-ägare)

  SvaraRadera
 4. Det var ju lyckad shopping i massor.
  Lycka till med nya maskinen, kram!

  SvaraRadera