fredag 2 mars 2012

Lite stickat och lite sytt!

Ett par till av de fina bäddsocksmönstret. Denna gång i barnstorlek till mina fina prinsessa (lilla brorsdottern). Så roligt mönster att sticka, lagom lätt så man snabbt lär sig det utantill och så blir det så läckert med de små "vågorna". Garnet är samma som till de lila, ett ullgarn som brukar säljas på marknader i härvor. Finns i flera färger, och skiftar från ljust till mörkt.
******
Duk nr 3 har fått en lukkekant. Jag gillar det här mönstret, men jag ska nog göra den smalare om jag syr av det mönstret igen. Jag har kviltat med melerad kvilttråd i mjuka "vågor". Bladen sydde jag med svart tråd och langettstygn, på maskin.
******
Jag ska vara med i ett byte på QOL-listan igen, remsor i gult och orange denna gång. Jag har massor med tyg i de färgerna, men tyvärr hade jag skurit av stadkanten på de flesta, så det fanns inte så många att ta av. Jag fick ihop 4 byten, behåller ett själv, och skickar 3 till bytesgeneralen! Nu ligger de färdiga, så imorgon får jag köpa mina "postpåsar" och skicka dem till Gammelstad. Sedan är det bara att vänta!
******
På sybordet ligger en liten påskbonad, som jag ska sy i nästa tema vi har i vår sygrupp. Jag har skurit till allt, och nu hoppas jag kunna ta mig tid för lite sömnad denna helg.
******
I sykorgen finns många UFO:n men jag ska starta på ett par lila tofflor av mönstret som Eine skickade i vinterbytet. UFO:n är till för att ligga och vänta...eller?

3 kommentarer:

 1. Jättefina sockar och duken är ju supersnygg. Hoppas du får tid till att sy i helgen.

  SvaraRadera
 2. oj, vad du har mycket för dig!
  Både duk och strumpor är jättefina!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fina sockor.. Jag stickar dem själv nu oxå men i flerfärgat garn...Duken va oxå fin! Fasen va arg jag blir då blogger skall krångla.. nu är det åtminstone 2 bloggar som man inte kommer in på mera..tycker att det krånglar lite nu som då..

  SvaraRadera